Finale Planice letos na Bloudkovi velikanki

Prireditelji finala svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki je tradicionalno vsako leto v dolini pod Poncami, so potrdili, da bo finale sezone 2013/14, ki se niti še ni začela, marca prihodnje leto po običajnem programu. A OK Planica je zaprosil za menjavo naprave; finale naj bi se z letalnice bratov Gorišek preselil na Bloudkovo velikanko.

 

Zaradi zamud pri prenovi letalnice bratov Gorišek, ta se je namesto konec marca začela šele konec avgusta, je organizacijski komite Planica v luči kandidature za nordijsko svetovno prvenstvo 2019 na Mednarodno smučarsko zvezo (Fis) naslovil prošnjo, da bi finale sezone namesto na letalnici izpeljali na novi Bloudkovi velikanki. Prireditev bo na sporedu med 20. in 23. marcem.

"Ker smo resni organizatorji ne želimo ničesar tvegati. Nočemo čakati, ali bo letalnica bratov Gorišek nared ali ne, predvsem pa je to krasna priložnost, da tekmo organiziramo na novi Bloudkovi velikanki. Uradno smo prošnjo na zvezo Fis poslali danes, o tem pa se bo odločalo prihodnji teden na konferenci v Zürichu," je ob tem dejal predsednik OK Planica, Tomi Trbovc in dodal, da organizatorji OK Planica pričakujejo pozitiven odgovor na prošnjo.