GENIALEN TRIK: Nenavadna zebra, ki upočasnjuje prehitre voznike

Po svetu se razširja nekonvencionalen trend, ki pomaga pri upočasnjevanju prehitrih voznikov pred prehodi za pešce. Kot prvi so tridimenzionalne zebre, pri katerih bele črte z optično iluzijo 'skačejo' s ceste, uvedli v avstralskem mestu Boulia. Podobni prehodi za pešce obstajajo tudi na Islandiji, v Maleziji, Indiji in Novi Zelandiji.

Župan Boulie Rick Britton je nekonvencionalne prehode za pešce odkril na družbenih omrežjih. "3D zebre za upočasnjevanje prometa so se mi zdeli odlična ideja. Hkrati jih bomo izkoristili kot turistično atrakcijo," je povedal.

Preiskovalec nesreč Mark King je glede projekta nekoliko bolj skeptičen. "Prehod bo zagotovo opazen, lahko celo tako zelo, da bo voznike med vožnjo zmedel. Po drugi strani pa drži, da bodo tisti, ki bodo zebro opazili, zaradi nje tudi upočasnili vožnjo." Kot je še dodal, po svetu obstaja velik interes za 3D zebre.

Deli novico:

@Očala |  30 .05. 2018 ob  08: 31
ha ha ha - si me nasmejal :) Ta ti je svetska :)
@Očala  |  29 .05. 2018 ob  23: 06
očitno nisi še nikoli videl 3d umetnosti, ko umetniki ustvarjajo na pločnikih, trgih, ...
Očala |  29 .05. 2018 ob  22: 22
-2
Itak če nimaš očal 3D tega niti ne vidiš.Tako da gre vse po starem
Zebre |  29 .05. 2018 ob  22: 17
Te zebre bi morali vgraditi voznikom v glavo.Ne rečem vsem ampak kultura voznikov katastrofa.Vidijo te in ne ustavijo.Ko pa izsiliš ,ker imas že pun kufer takih te pa še grdo gleda.Ne morem verjet ,da vidijo otroke ko hodijo v šolo čez prehod in nič.Mimo njih se zapelje cca 7-10 avtomobilov brez ustavitve.Mislim da imamo resen problem v državi s kulturo vožnje in s temi legalnimi 25-kami, ko švigajo tako po peš poteh in vključevanje iz kolesarskih poti na glavne ceste.Enkrat se je pravilo spoštovalo.Sprašujem se kaj utupijo v glave voznikom v avtošoli in plačilo pri opravljanju obveznega tečaja varne vožnje.Res pa je ,da nadzora in kontrole pešačenja čez prehoda za pešce NI.Kot opažam je stalna praksa tudi uporaba telefona.Očitno je to vse ratalo ok in se vsi pristojni za to požvižgajo.
Mekaniko |  29 .05. 2018 ob  19: 24
Anka nosilce od motorja utržeš, če voziš redno čez naše skakalnice. Znotraj dovoljene meje (30km/h). Zanima me kdo lahko za to odgovarja in povrne stroške. Fakulteta za strojništvo bi lahko naredila analizo.
To ni nič |  29 .05. 2018 ob  18: 36
11
Pri nas imamo granitne kocke,skakalnice in ceste ,ki spominjajo na makadan in če ne voziš počasi si vsak teden pri mehaniku.