GROZLJIVA NESREČA NA OBMOČJU PU KOPER: Čez motoristko zapeljal priklopnik

Kronika

Včeraj ob 13.10 se je v naselju Zagon pri Postojni zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba huje poškodovala. Policisti so ugotovili, da je 49-letna državljanka Švice vozila z motornim kolesom iz smeri Postojne proti Zagonu.

Fotografija je simbolična. 

Med prehitevanjem tovornega vozila s priklopnikom je zapeljala preko levega roba vozišča na peščeno neutrjeno bankino in izgubila nadzor nad vozilom, nakar je zapeljala nazaj na levo smerno vozišče, kjer je padla. Voznica je pri tem padla z motornega kolesa in drsela po vozišču, nato pa zdrsnila pod kolo priklopnika, ki jo je prevozilo. Motorno kolo je zdrselo naprej in trčilo v kolo tovornega vozila. V nesreči je državljanka Švice utrpela hude telesne poškodbe in je bila s helikopterjem odpeljana v UKC Ljubljana.

V Dobravi je zaradi neprilagojene hitrosti padel 71-letni kolesar iz Ljubljane. Pri padcu se je huje telesno poškodoval, zato so ga odpeljali v izolsko bolnišnico. Zoper njega bodo policisti uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

Z mladoletnico kradla artikle

V trgovini v Kopru je varnostnik pri tatvini prijel 39- in 14-letni ženski iz Lucije, ki sta ukradli za 43 evrov artiklov. Policisti bodo napisali kazensko ovadbo.

V Ospu so policisti našli zapuščen osebni avtomobil znamke Mercedes C200, ki je bil 14. junija ukraden v Trstu. Vozilo je bilo po opravljenem ogledu vrnjeno lastniku.

Policisti Policijske uprave Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 78 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 248 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lažjimi poškodbami in dve s hujšimi. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in pet tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 13 intervencij. Obravnavali so tudi 51 ilegalnih prehodov državne meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija