HUDA PROMETNA NESREČA: Primorec na prehodu za pešce povozil mladoletnici

Kronika

Okrog 19. ure se je v Vipavi v neposredni bližini Škofijske gimnazije Vipava zgodila huda prometna nesreča. Voznik osebnega vozila je na prehodu za pešce povozil dve mladoletni osebi, ki sta pravilno prečkali cesto. Peški naj bi bili hudo poškodovani, je za STA povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik.

Voznik iz območja upravne enote Ajdovščina je vozil avtomobil vozil iz Podnanosa proti Ajdovščini, peški pa sta prečkali cesto z njegove leve straniObe poškodovani so prepeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Na kraj prometne nesreče so prišli policisti in reševalne službe. Policisti so po odrejenem preizkusu alkoholiziranosti ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola.

Okoliščine prometne nesreče policisti še preiskujejo.

Deli novico:

zapuščena |  07 .12. 2017 ob  08: 48
@vejvrca : pa še ko ti z roko nakažejo, da le pojdi...je bolje, da malo počakaš. Kot pešci smo pač ranljivejši. Pred leti nam je tako voznik dovolil prečkati prehod, a ko sem z vozičkom in še enim otrokom pod roko prečkala, je zapeljal naravnost v nas. In niti izstopil ni, skozi odprto šipo je le zaklel. Na srečo sem le sama dobila eno veliko modrico, otrokoma ni bilo nič...
gurman |  07 .12. 2017 ob  08: 02
Jaz se vozim vsak dan tam skozi - omenjen prehod za pešce je prava katastrofa, kar iza drevesa se pojavi oseba. Kakšno drevo bi bilo treba požagat, pa tudi mladina prečka prehod kot ovce.
pijanci |  07 .12. 2017 ob  06: 16
to je zato ker DOVOLITE, dovolijo - policaji da se pijani ljudje vozijo po cesti.
vejvrca |  06 .12. 2017 ob  21: 57
13
Nobenega opravičila za potencialnega morilca.
Se pa moramo tudi pešci zavedati, da nismo absolutni kralji na cesti. In lahko imaš 100x prednost, a če vidiš ali pa se ti samo zdi, da ti avto ne bo ustavil, pač ne prečkaj ceste. Ker to, da bo on plačal/šel v zapor, ti nič ne koristi, saj ti ne bo povrnilo ne življenja ne zdravja.