KAJ SE JE DOGAJALO V OKRVAVLJENI SOBI ZA PRIDRŽANJE? Koprski policist dvignil veliko prahu s svojo objavo ... (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Objava koprskega policista Iztoka Kusteca na Facebooku, v kateri je ta na nenavaden način opozoril na posledice vožnje pod vplivom alkohola, je dvignila veliko prahu na družbenem omrežju. "Iz oči v oči se bova pogovorila, kot dva odrasla odgovorna individuuma ... Tema najinega pogovora bo vožnja pod vplivom alkohola ... Očitno ti vse tragedije, opozorila, preventivne akcije in vsa mogoča prizadevanja neposrednih in posrednih žrtev alkohola o nesmotrnosti takega početja ne zaležejo, še vedno sedaš za volan nabit ko mamba," je zapisal v svoji objavi, ki ji je dodal tudi posnetek, na katerem lahko vidimo policijsko sobo za pridržanje, umazano s krvjo. Mnogi so ob tem prizoru pomislili, da se je Kustec spravil na pijanega voznika ...

Okrvavljena soba za pridržanje in koprski policist Iztok Kustec

"Od današnjega dneva boš imel en razlog več, da se izogneš temu v velikem loku. Mogoče zgleda grdo, ampak življenje ni šola, kjer imaš možnost svoje napake popravit. V življenju te lahko ena napačna odločitev stane le-tega, hkrati pa tudi koga drugega, ki s tvojim egocentricnim odklonskim ravnanjem nima nič skupnega," je Kustec zapisal v svoji objavi in nato nadaljeval: "In daj ti meni povej kdo si ti, da boš jemal pravico do življenja nekoga drugega v svoje roke?" Zame si nula in kot tak boš tudi tretiran preden nastanejo kake posledice, dokler ne boš dojel, da to kar delaš ni prav. Če še kar ne štekas, pridi enkrat z mano svojcem povedat, da njihovega ljubljenega ni več med nami, zaradi točno takega kot si ti, pa da te vidim kak frajer boš takrat."

"V pridržalnih prostorih je izgubil nekaj krvi"

Kot je koprski policist zatrdil za portal 24ur.com, je posnetek nastal po tem, ko so pridržali moškega, ki je kršil javni red in mir, pri čemer se je telesno poškodoval. Gre za 33-letnega Koprčana, ki je v ponedeljek kričal in razgrajal po Kopru, pri čemer je med drugim udaril z glavo v steklo lokala, o dogodku pa smo že poročali.

Kustec je za omenjeni portal povedal, da je moški v pridržalnih prostorih izgubil nekaj krvi zaradi poškodb  te je staknil med svojim prej omenjenim razgrajaškim pohodom. Nudena mu je bila tudi zdravniška pomoč, a je na postaji skušal napasti zdravnico, kar so mu policisti preprečili. Nato so ga odpeljali na urgenco, kjer so mu oskrbeli poškodbe. Ker so bile zgolj površinske, je bil moški sposoben za nadaljnje pridržanje, je še pojasnil koprski policist.

Za portal je pojasnil, da je želel z objavo javnosti prikazati nazorne posledice zlorabe alkohola. Vendar se je odločil za nekoliko drugačen, bolj drastičen pristop.

Na PU Koper bodo ukrepali

Z objavo policista so se po poročanju 24ur.com zelo hitro seznanili tudi na Policijski upravi (PU) Koper, kjer so uvedli notranjevarnostni postopek. Predstavnica PU Koper Anita Leskovec je za portal povedala, da je njihovo stališče takšno, da tovrstno komentiranje na družbenih omrežjih ni primerno, niti dopustno.

Spodaj si lahko ogledate videoposnetek, ki ga je na Facebooku delil Kustec.

Deli novico:

Kar se mene tiče |  08 .11. 2018 ob  21: 01
Pijanček se je drugi dan streznil,policaj pa je po službi šel v oštarijo,kjer mu nihče ni dal za pijačo.
Steroidko |  08 .11. 2018 ob  20: 20
Kakor vem so steroidi prepovedane supstance kot droga.... Tako da me zanima kako so lahko policaji na steroidih? Hvala
Kaj |  08 .11. 2018 ob  20: 19
se je dogajalo v okrvavljeni sobi.Nič se ni dogajalo,ker ti psihiči se sami zaletavajo v zidove in vrata.Vendar ljudem,ki niso imeli opravka z njimi je težko to dopovedati.
ACAB |  08 .11. 2018 ob  18: 36
Glavno, da im ti hudo uro.
Cudno kako zmeraj ko kdo razgraja |  08 .11. 2018 ob  18: 09
Cudno kako zmeraj ko kdo razgraja in so policaji vmes, se TIP SAM UDARI V GLAVO.
Resnica |  08 .11. 2018 ob  17: 44
Kdo je bil uni, ki je razgrajal in se porezal?
Narcis |  08 .11. 2018 ob  16: 38
Policist ima rad pozornost. Zagotovo pa ni primerno, da z javnostjo komunicira po svoje. Ker res ne vem, kakšno zvezo ima okrvavljen prostor za pridržanje z njegovimi selfiji. Kao, glejte me, kakšen jack sem. V privat firmi bi že iskal naslednjo službo s takim obnašanjem na lastno pest.
kr en pač |  08 .11. 2018 ob  16: 10
k berem komentarje da policist išče 5 min slave s temi objavami ... se spoiminjam na tistega ki je objavljal videe svojga brata v kliničnem k je ležal in kako slabo delajo zdravniki tam gor ...
tistih 5 min je dobil slava ga je tolkla v glavo in zdaj vodi oddajo baje na radiu. ... predvidevam da če bo šlo tko naprej bo tudi ta policist dobu delo na taistem radiu :D

Eho |  08 .11. 2018 ob  15: 48
Nekaj časa nazaj je storil podobno mlad bolničar ko je na splet poslal fotografijo z litri krvi okrvavljene operacijske mize in prostorov urgence, ter pripisal nekaj podobno temu, naj ljudje resno premislijo če res tako nujno potrebujejo medicinsko pomoč. Upornik si dokler si mlad, ko se postaraš ti kaj takega ne pade na pamet na žalost, pa ne ker je neumno, ampak ker se ti ne da.

Verjetno je podobno pozitivno motiviran to storil tudi policaj, tako kot pozitivno naravnan bolničar, oba z dobrimi nameni. Kaj bodo pa iz vsega tega drugi storili, ki so že zdavnaj postali stari in betežni bomo pa še videli.

Mislim, da policaj ni storil ničesar nečloveškega, ravno nasprotno, pokazal je, da je tudi on samo človek, kar pomeni, da je treba tudi kdaj znati pokazati svoja prava čustva. Prej omenjeni bolničar ter policaj na svoj način in tale nesrečnik, ki je tolkel z glavo v zid pa na svoj način. Kateri je boljši in predvsem koristnejši način kazanja svojih čustev pa sami ugotovite.
Janezek |  08 .11. 2018 ob  15: 10
BEREM VAŠE KOMENTARJE IN SI MISLIM ..NI ČUDNO DA JE DRŽAVA V RITI!!!!!
Hinko Murovec |  08 .11. 2018 ob  15: 03
Bedno pri tem je to da ta smrkavec ki sramoti Policijo in sploh izkazuje prav to kar očita pijancem in to v treznem stanju. Taki policisti so nič drugega kot nasilniški psihopati skriti za uniformo dvomim da je mulec tak heroj ko je v civilu in nima zaslombe. Policija bi morala take psihiče zafrustrirane do konca takoj suspendirat in trajno odvzet orožni list, prav taki so družbi nevarni ker so dejansko nasilneži , sramota za Policijo ubogi narcisoidnež
In kdo  |  08 .11. 2018 ob  13: 50
-3
Mislis da si ti ? Frajer jadni..
1