SE ODPRAVLJATE NA HRVAŠKO? To vas čaka

Svet

Na Hrvaškem je že danes občasno zelo gost promet na avtocestah proti Splitu in Reki, poroča hrvaški avto klub (Hak), ki zaradi podaljšanega prazničnega vikenda na Hrvaškem pričakuje gnečo v prometu tudi danes popoldne in v soboto zjutraj. Na celotni avtocesti Zagreb-Reka je danes zaradi dežja hitrost omejena na 80 kilometrov.

Na Hrvaškem se je z današnjim praznikom, dnevom antifašističnega boja začel podaljšani vikend, ki bo trajal do ponedeljka, ko tudi pri sosedih praznujejo dan državnosti. Številni bodo proste dni izkoristili, da se z avtomobili odpravijo na krajši dopust. Po močnem dežju, ki je minulo noč zajel Hrvaško, naj bi se vreme v celotni državi umirilo do poznih popoldanskih urah, so napovedali hrvaški meteorologi.

Hak poleg prometne gneče danes in v soboto zjutraj napoveduje gost promet tudi v nedeljo in ponedeljek, posebej pri cestninski postaji Lučko v bližini Zagreba. Proti koncu praznikov je čakalne dobe moč za vstop na Hrvaško pričakovati tudi na mejnih prehodih z BiH in Srbijo.

Med podaljšanim vikendom pričakujejo gost promet tudi na državni cesti v Liki in jadranski magistrali ter na vpadnicah v turistična mesta ob obali in trajektnih pristaniščih. Posebej so opozorili na gost promet na otoku Krku in tamkajšnjem mostu ter spomnili na vzdrževalna dela, ki potekajo na določenih odcepih avtocest.

Hak je na svoji spletni strani tudi objavil zemljevid najpogostejših prometnih gneč na hrvaških cestah, tako da uporabniki lahko v najprej načrtujejo svoja potovanja in se izognejo cestam, na katerih so kolone najpogostejše.

Deli novico:

Belkin |  23 .06. 2018 ob  19: 39
Ne glede na vašo antipropagando se še zmetaj vecina slovencev odpravlja v HR ker je pač najlažje za druge destinacije pa si lahko privošči samo majhna peščica...
vaj |  23 .06. 2018 ob  10: 10
živijo pa od tega vsi sam slovenci tega ne razumejo
NN |  22 .06. 2018 ob  19: 00
NA HRVAŠKO VSA SLOVENIJA NORI HRVAŠKA SI NAŠE DENARCE DELI ZA PAR MESCEV SMO JIM LJUBI BRATI MI KO DENARCEV VEČ NI NAS BRATJE IZTERAJO V TRI PI...DE UPS PROBAL SEM MALO BITAT PA SESTAVLAT NEKE RIMETKO DA JE KAR JE SORY
Skiper |  22 .06. 2018 ob  18: 47
Na morju tega ni!