NAPOVEDI O VRNITVI SREDI TEDNA SE NISO URESNIČILE: Golob podaljšal bolniško, Mesec pa predsedovanje

Slovenija

Predsednik vlade Robert Golob okreva po operaciji in po nasvetu zdravnikov ostaja v bolniškem staležu, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. Današnjo sejo vlade bo tako po njihovih navedbah vodil podpredsednik vlade in minister za delo Luka Mesec, ki bo tudi slavnostni govornik na državni proslavi ob dnevu Rudolfa Maistra v Mariboru.

Golob je v petek uspešno prestal operacijo kile, pri čemer so v njegovem kabinetu tedaj napovedali, da naj bi do sredine tega tedna že normalno opravljal svoje obveznosti. Tako je bilo med drugim predvideno tudi, da bo danes slavnostni govornik na državni proslavi, a ga bo nadomeščal Mesec.

Predsednik vlade se v četrtek prav tako ne bo udeležil seje DZ, na kateri naj bi odgovarjal na poslanska vprašanja. V dokumentih za sejo je na spletni strani DZ že objavljeno njegovo opravičilo za odsotnost zaradi zdravstvenih razlogov.

V času bolniške odsotnosti Goloba sicer že vse dni nadomešča podpredsednik vlade, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Po Golobovi petkovi operaciji je sicer v. d. strokovnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Gregor Norčič v izjavi za medije pojasnil, da je predsednik vlade prestal rutinsko laparoskopsko operacijo dimeljske kile, s potekom operacije pa so v UKC Ljubljana zadovoljni.

Na vprašanje, kako pogoste so zdravstvene težave, ki jih je imel Golob, je Norčič odgovoril, da so relativno pogoste. Zdravljenje izvajajo vse slovenske bolnišnice, UKC Ljubljana pa na leto izvede več sto tovrstnih posegov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  22 .11. 2023 ob  11: 28
Vhribi,misliš bejba oblečena v plašček iz nutrije?
hribi |  22 .11. 2023 ob  11: 09
Kriva je nutrija. Je premočno potegnila.