NE BO KRITIZIRAL DOMA: Prihodnje leto na volilnem lističu tudi Lista Marjana Šarca

Slovenija

Ugibanja, ki jih je zanetila letošnja predsedniška kampanja – ali se bo Marjan Šarec udeležil državnozborskih volitev prihodnje leto – se bodo uresničila. Potrdil jih je Šarec, ki je napovedal, da bo kandidiral z Listo Marjana Šarca, piše Siol.

Že v času kampanje je namignil na tak razvoj dogodkov, saj da ni človek, ki bi stal križemrok in samo kritiziral doma. Na prihodnjih parlamentarnih volitvah naj bi torej nastopil s podobno strategijo kot na minulih predsedniških volitvah, kjer je za nekaj odstotkov moral priznati premoč Borutu Pahorju.

Njegova stranka naj bi si med drugim prizadevala za spremembo volilnega sistema, ureditev zdravstva in obrambno-varnostnega sistema, vzpostavitev organa po vzoru SDK. Med njihovimi cilji je, da se politika usmeri v praktičnost, da se poenostavi birokracija in zmanjšajo ovire za državljane.

Kdo bodo kandidati na listi, še ni dokončno znano, Šarec pa ne izključuje, da bi se jim pridružil tudi kateri od sedanjih poslancev.

Politični analitik Andraž Zorko iz družbe Valicon je za Siol Šarca označil kot nov obraz, ki se od Zorana Jankovića in Mira Cerarja razlikuje po tem, da ni vezan na stare vzorce. Na predsedniških volitvah naj bi dobil toliko glasov (dobrih 3320 tisoč) bolj na račun nasprotovanja Pahorju, Zorko pa mu jih na parlamentarnih pripisuje okoli 200 tisoč.

semenj ničevosti |  07 .12. 2017 ob  20: 21
cmerko, jajo, barbika ... vsi tej hlinijo poštenost ... bo takšen tudi tale tukaj?
politika je kurba |  07 .12. 2017 ob  09: 38
tale tukaj pa izgleda ni nič boljši od vseh dosedanjih.
Pogreb za Slovenijo |  07 .12. 2017 ob  06: 16
Klovn no1
nekdajprimorka |  06 .12. 2017 ob  22: 10
Moj župan :)
Vem, da je to Koprčanom nepredstavljivo, ampak tam zunaj obstajajo župani, ki so razgledani, visoko izobraženi, človeški, nimajo kriminalnega ozadja in jih imajo občani dejansko radi in jih spoštujejo.
Iz svoje občine ni naredil Las Vegasa, ampak je pa naredil vse, kar je obljubil in še več :) Če bo tako tudi na parlamentarnem nivoju, ima moj glas :)
BG pipica ... |  06 .12. 2017 ob  19: 24
izza in ne iza - bo šlo ?...
mah |  06 .12. 2017 ob  19: 22
tudi ko je kandidiral za predsednika ni povedal nič pametnega in še manj konkretnega, ker se tudi njemu, kakor vsem politikom v tej "državi" : enostavno sladko hebe, da so na RS sodiščih GOLJUFIVO ( !!! ) možne celo po tri različne pravnomočne sodbe v eni in isti sodni zadevi, itd., ipd.
tako |  06 .12. 2017 ob  19: 14
-3
tako je prav in ga podpiram...
Pi pi |  06 .12. 2017 ob  17: 41
Kader iza ozadja, ki se rine v ospredja.