NOVA PREVARA NA FACEBOOKU: Ste dobili zasebno sporočilo o kloniranem računu?

Svet

Nekateri uporabniki Facebooka so postali žrtve prevare, ki se širi prek zasebnih sporočil na socialnem omrežju. Gre za lažno sporočilo, da je bil njihov račun kloniran (da je nekdo odprl račun z njihovim imenom in fotografijami) in da naj omenjeno sporočilo posredujejo svojim Facebook prijateljem.

Na Facebooku pravijo, da sporočilo ne vsebuje virusov, in da ga, če ga dobite, samo izbrišite. "Zaznali smo, da nekateri ljudje videvajo objave ali sporočila o tem, da so bili njihovi Facebook računi klonirani. Sporočila so v obliki 'verižnega pisma'," so sporočili s Facebooka, kjer obenem dodajajo, da ne beležijo porasta poročil o imitacijah oziroma kloniranih računih. "Število tovrstnih sporočil ni dobro merilo za to, kako pogosto pride do imitiranja," dodajajo.

Lažno sporočilo o kloniranem računu, ki se širi prek Facebooka.

O kloniranju Facebook računa govorimo, ko nekdo ustvari račun z ukradenimi fotografijami in osebnimi informacijami nekoga ter pošilja prošnje za prijateljstvo njegovim obstoječim Facebook prijateljem, z namenom, da bi zbral več osebnih informacij ali pošiljal goljufiva sporočila z lažnega računa. Če menite, da ste žrtev kloniranja Facebook računa, preverite, ali obstaja duplikat vašega računa.

Deli novico:

Eho |  08 .10. 2018 ob  22: 44
Če je to največji problem, no potem pa ni problemov.