ODGOVOR NA VEČNO VPRAŠANJE: Kako pogosto prati kavbojke?

Z nedavno izjavo modne ikone Victorie Beckham, ki je dejala, da svojih kavbojk sploh ne pere – razen, če jo otroci s čim popackajo –, je spet prišlo v ospredje večno vprašanje o vzdrževanju enega najljubših kosov oblačil mnogih. Nekateri pravijo, da jih perejo po vsakem nošenju, drugi po štirih ali petih. A presenečeni boste, da podobno kot Beckhamova za svoje kavbojke skrbi tudi šef najbolj znane znamke kavbojk.

Mary Buno, šefica dizajna pri znani ameriški znamki J Brand's, svetuje, kako skrbeti za najljubše jeans hlače. "Novih kavbojk ni nujno oprati, saj so bile že oprane pri procesu oblikovanja. Kavbojke iz čvrstega jeansa vam bodo bolje stale, če jih ne boste takoj oprali. Tako se bodo najbolje prilagodile vašemu telesu," je pojasnila Bunova.

Večina kavbojk se med nošenjem nekoliko raztegne, a se potem same vrnejo v prvotno stanje, zato jih ni treba po vsakem nošenju prati. V večini pralnih praškov so tudi snovi, ki bodo hitro spremenile barvo vaših kavbojk, zato jih je optimalno prati po štirih, petih nošenjih, še svetuje poznavalka. Najbolje jih je prati v hladni vodi ter jih med posameznimi pranji prezračiti, piše Tportal.

V zmrzovalnik z njimi

Da kavbojk ni treba prati, je že pred časom dejal tudi prvi mož Levi's-a Chip Bergh. Ko je sodeloval na konferenci o ekologiji, je pripomnil, da kavbojke, ki jih ima na sebi, "že leto dni niso videle pralnega stroja".

Kot je dejal Vergh, je dovolj s krtačko oprati morebitne madeže in redno zračiti kavbojke. Priporočal je tudi, da jih damo v zmrzovalnik, da odstranimo mikrobe in morebitne neprijetne vonje.

"Doslej nisem dobil še nobene kožni bolezni," je še pripomnil Bergh, sicer zagovornik varovanja okolja.

Deli novico:

Vse za Partijo |  12 .03. 2018 ob  08: 29
Mi, izbrani, jih operemo enkrat letno, ko se tuširamo tudi sami, 24 maja, da smo 25, na dan mladosti čisti in urejeni.