ODSTOP ŠEFA POLICIJE: Sin pijan povzročil nesrečo s službenim vozilom

Svet

Načelnik splitsko-dalmatinske policijske uprave Slobodan Marendić je danes odstopil s položaja, potem ko je njegov 19-letni sin Luka Marendić pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo s službenim policijskim avtomobilom. Fanta bodo kazensko ovadili zaradi nepooblaščene uporabe tuje premičnine.

Načelnik Marendić je odstopil, potem ko so danes končali strokovni nadzor zaradi prometne nesreče, ki jo je povzročil njegov sin Luka Marendić. 19-letnik je v torek ob 3. uri zjutraj trčil v ograjo mostu v splitskem naselju Bačvice. Kot so poročali hrvaški mediji, je imel v času nesreče 1,7 promila alkohola v krvi.

Na spletni strani hrvaškega notranjega ministrstva so danes zapisali, da načelnik ni odgovoren za nesrečo, a je Marendić vseeno zahteval svojo razrešitev zaradi ohranitve ugleda policije. Potrdili so, da je po dogodku ravnal strokovno in ni vplival na postopke kolegov preiskovalcev.

Po nesreči so hrvaški mediji poročali, da to ni bila prva uporaba službenega vozila v zasebne namene v družini Marendić.

Med nadzorom so ugotovili, da je bil 19-letnik pod vplivom alkohola, ko je zaradi neprilagojene hitrosti povzročil prometno nesrečo z gmotno škodo. Ugotovili so, da je brez očetovega vedenja vzel ključe službenega avtomobila.

Zaradi nepooblaščene uporabe tuje premičnine bodo proti mladeniču vložili kazensko ovadbo, so še zapisali. Zaradi prometnega prekrška je dobil globo v višini 6500 kun (878 evrov), za šest mesecev pa je ostal tudi brez vozniškega dovoljenja. Notranje ministrstvo bo prav tako sprožilo postopek za nadomestilo škode na vozilu.

Deli novico:

ulfa |  19 .10. 2018 ob  10: 04
je sin ušel ispod nadzora že dolgo...
Panco |  19 .10. 2018 ob  06: 09
Ajme boze jih bo fasal ta otrok.
dw |  18 .10. 2018 ob  22: 01
Kazen? drobiž
MareA |  18 .10. 2018 ob  21: 48
Ne s***. V Sloveniji so policaji "žurerji" izgubili službo. Nehajte že enkrat trollati o tem, kako je v Sloveniji vse za en K. Raje poskrbite za vaš prispevek k boljši Sloveniji.
bizgec |  18 .10. 2018 ob  20: 11
-3
To, da bi načelnik policije v Sloveniji odstopil zaradi takšnega primera, se 100 % nebi zgodilo. Niti v sanjah ne.