OGLASIL SE JE GOSPOD, KI SE JE RAZBURIL PRED LEKARNO V OLMU: "Bil sem lačen z bolečinami v trebuhu, ki so zelo neprijetne, predvsem za rakave bolnike" (VIDEO)

Koper

Včeraj smo poročali o incidentu, ki se je popoldne zgodil pred lekarno v Olmu v Kopru, kjer je starejši moški izgubil živce, ker "so mu lekarno zaprli pred nosom". Članek je med bralci doživel velik odziv, nekateri so bili tudi priča dogajanju in so nad tem, kar se je zgodilo gospodu, zgroženi. V komentarjih pa se je oglasil tudi gospod, zaradi katerega je do incidenta sploh prišlo in razložil svojo zgodbo.

Kot smo uspeli izvedeti iz neuradnih virov, naj bi starejši moški v navalu jeze, ker ni uspel priti v lekarno, kričal, preklinjal in na tla celo zrušil varnostnika. Po prav tako po neuradnih podatkih, naj bi vpil, da je bolan in da nujno potrebuje zdravila. Na kraj dogodka so prišli policisti, ki so moškega skušali pomiriti, a ta z vpitjem ni prenehal niti med policijskim postopkom. Ker ga policisti niso mogli pomiriti, so ga vklenili in odpeljali.

Na naše poročanje o incidentu, se je oglasilo mnogo bralcev, pa tudi sam udeleženec v incidentu.

Po besedah očividcev so na kraj dogajanja policisti prišli kar z dvema avtoma, torej štirje uniformiranci. Nato pa ob 16.45 še policijska marica. Nekateri pravijo, da gospod varnostnika ni podrl, se je pa neprimerno obnašal. Uradne informacije bomo na koprski policijski upravi preverili v ponedeljek.

"Gospoda so obravnavali kot najhujšega prestopnika," je zapisala bralka in dodala, da je dobil kazen 1400 evrov. Kot je spomnila, je gospod pred lekarno v Olmu čakal pol ure, nato pa so mu rekli, da gre lahko v lekarno na Titov trg. "V kolikor ga kdo pozna, predlagam, da se ga vpraša, ali sploh lahko plača kazen, če ne, se organizira donacija," je sledil komentar druge bralke.

Nato se je v komentarjih očitno oglasil tudi upokojenec, ki je bil v drami udeležen. Natančno je opisal kako je potekal njegov včerajšnji dan. Ima namreč raka na trebušni slinavki, tisti dan pa je bil na Onkološkem inštitutu tudi deležen kemoterapije. Ko ga je sin pripeljal nazaj v Koper, je moral še v lekarno v Olmo.

"Pred mano je bilo 10, 12 čakajočih. Bil sem zelo utrujen, naslanjal sem se na kiosk, da sem lajšal utrujenost. Bil sem lačen z bolečinami v trebuhu, ki so zelo neprijetne, predvsem za rakave bolnike na slinovki. Brez uporabe Kreona ne upam zaužiti hrane, ker v kratkem času izgine nepredelana iz telesa. Želel sem si čim prej nekaj pojesti, a brez Kreona ne gre. Ko dejansko že pridem, takorekoč pred vrati, da dobim nujno življenjsko zdravilo, se mi vrata pred nosom zaprejo. Nadaljevanje sledi, t. j. napad varnostnika, treh policistov z dvema osebnima voziloma ter še marica z 2 policistima. Torej 7 do zob oboroženih kajbovcev samo na 77 letnega invalidskega upokojenca," je med drugim zapisal v svojem pretresljivem zapisu.

Incident pred lekarno v Olmu. Več na: https://bit.ly/2Vf3N08

Objavil/a Regional Video dne Petek, 17. april 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  19 .04. 2020 ob  15: 18
18
Ma kaj je to edini primer...dela zato da po liniji najmanjšega upora povleče placo in spizdi domou.
Kolibri123 |  19 .04. 2020 ob  14: 56
43
Sramota! ne dopustimo, da nekaj takega med nami postane normalnost! če bo gospod res moral plačat kazen, naredimo zbiralno akcijo. Da ne bomo ostali samo pri tem fb kriku, napišimo in pošljimo pritožbo v preprostih besedah na policijo: pritozbe.mnz@gov.si, vsak od nas, ki naj je ta dogodek do kosti pretresel, se obrnit n a novinarje, da naredijo pritisk na vlado s pritožbo nad notranjim ministrstvom in njegovimi metodami, ki očitno tako delovanje podpira, se pritožit nad tem dogodkom lekarni v Olmu lekarna.semedela@obalne-lekarne.si in ker se ne zna z nekimi zložljivimi stoli ne zna organizirat tako, da bolni ljudje ne bi trpeli na vseh vremenskih neprilikah tam pred vrati, ter njihovim nadrejenim Obalnim lekarnam na email: info@obalne-lekarne.si ter pritisnit tudi na Ministrstvo za zdravje, ki je formalno za vsem tem, kar se v zvezi z epidemijo in ukrepi v sloveniji dogaja: gp.mz@gov.s
Eho |  19 .04. 2020 ob  14: 07
76
Po tistem ko je potekel čas obratovanja lekarne, bi se moral varnostnik postaviti zadnji v vrsto ter vsakega naslednjega, ki bi po tem času prišel obvestiti, da je pač lekarna od te ure dalje zaprta, vsem pred njim, ki so čakali v vrsti od prej še preden je čas obratovanja lekarne potekel pa omogočit nemoten dostop do zdravil...
Tamara |  19 .04. 2020 ob  01: 25
81
7 policajev rabimo za enega upokojenca????? vse skupaj grdo in brezveze...
Danjel |  18 .04. 2020 ob  23: 27
-131
bi šel na titov sej ni v avstraliji
olor |  18 .04. 2020 ob  23: 10
124
Če je stal v vrsti, oziroma je bila stranka pred lekarno se šteje kot da bi bila v lekarni, in bi ga morali postreči. A lekarnarjem to ni jasnojQuery1123013491515583854463_1587244122710?
Monteverdi |  18 .04. 2020 ob  22: 55
86
Sočustvujem z gospodom, vendar bi pričakoval, da v taki situaciji za zdravila poskrbi sin, ki bi lažje čakal oz. se odpeljal do druge lekarne .....