PO TORKOVEM TRČENJU TREH VOZIL NA PRIMORSKEM: Ena oseba umrla v bolnišnici

Kronika

V šempetrski bolnišnici je za posledicami torkove prometne nesreče pri Ajdovščini umrla 70-letna voznica osebnega vozila, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Po podatkih policije so bila v nesreči sicer udeležena tri vozila, poleg omenjene 70-letnice pa je bila še ena oseba huje poškodovana.

Slika je simbolična. 

V četrtek so policiste obvestili, da je 70-letna voznica v bolnišnici umrla. Zdravnica je za pokojno odredila sanitarno obdukcijo, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.

Policisti so ugotovili, da je 70-letna voznica nekaj po 15. uri z osebnim vozilom peljala po regionalni cesti iz naselja Cesta proti Ajdovščini. Med vožnjo na omenjeni relaciji na ravnem delu ceste ni peljala po svojem voznem pasu in je z vozilom nenadoma zapeljala preko neprekinjene črte na levo stran vozišča v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno po svojem voznem pasu pripeljal 79-letni voznik osebnega avtomobila s pripetim lahkim priklopnikom. Vozili sta se oplazili, nato pa je vozilo 70-letnice odbilo v smeri vožnje, kjer je s sprednjim delom vozila čelno trčila v osebno vozilo, s katerim se je iz Ajdovščine za vozilom 79-letnika pripeljala 65-letna voznica.

V prometni nesreči sta bili obe voznici huje poškodovani, na vozilih je nastala materialna škoda. Oskrbeli so ju reševalci nujne medicinske pomoči iz Ajdovščine in Nove Gorice, pomoč na kraju so nudili tudi gasilci. Policisti so o nesreči obvestili tudi preiskovalno sodnico in tožilstvo, so v sredo sporočili s PU Nova Gorica.

Deli novico:

Skupaj imajo |  12 .05. 2018 ob  21: 59
Krepko čez 200 let