PORTOROŽANA NA EP V FRANCIJI: Nik Pletikos ostaja v vodstvu, Kim za las ušla zlata skupina

Šport

Jadralci na evropskem prvenstvu olimpijskih razredov laser standard in laser radial za ženske ter neolimpijskega razreda laser radial za moške so opravili polovico naloge. Slovenski predstavnik Žan Luka Zelko se je dobrim včerajšnjim jadranjem uvrstil v zlato skupino, Nik Pletikos pa v razredu laser radial moški še naprej vodi v skupnem seštevku.

Organizatorjem EP je v morju pred La Rochellom tudi včeraj uspelo izpeljati oba predvidena plova in so uspešno opravili polovico prvenstva. Pred jadralci so še trije tekmovalni dnevi in odslej bodo v olimpijskih razredih laser standard in laser radial ženske jadralci in jadralke jadrali v jakostnih skupinah.

V razredu laser standard se je Žan Luka Zelko včeraj odrezal s 16. in 12. mestom, kar ga uvršča na skupno 51. mesto in jadranje v najboljši zlati skupini.

Kim Pletikos 

"Danes smo v lepem vetru odjadrali dva plova. Današnji cilj je bil jadrati podobno kot včeraj. V obeh plovih sem startal dobro. V prvem plovu sem bil 16., v drugem pa 12. Z današnjim rezultatskim izkupičkom in samim jadranjem sem zelo zadovoljen. Sploh, ker sem se uvrstil v zlato skupino," je včeraj ocenil Zelko.

V vodstvu ostaja Avstralec Matthew Wearn. Drugo mesto pripada Novozelandcu Samu Meechu, tretje pa njegovemu reprezentančnemu kolegu Andrewu McKneziu.

Nik Pletikos

Kim Pletikos, ki jadra v razredu laser radial, se ni uspelo uvrstiti v zlato skupino. Včeraj je bila 28. in 26., kar jo uvršča na skupno 54. mesto. V vodstvu ostaja Nizozemka Maxime Jonker. Druga je njena rojakinja Marit Bouwmeester, tretja pa Belgijka Emma Plasschaert.

V neolimpijskem razredu laser radial moški odlične predstave nadaljuje Nik Pletikos, ki je včeraj zasedel prvo in četrto mesto in ostaja v vodstvu. Drugi je Italijan Federico Tocchi, tretji pa Poljak Marcin Rudawski. Maks Vrščaj z včerajšnjima 45. in 54. mestom zaseda skupno 36. mesto.

Deli novico: