POZABITE BOTOX! Proces staranja upočasnjuje celo pravilno sušenje las

Ni pomembno, koliko časa preživite v telovadnici in koliko denarja ste zapravili za kreme ter lepotne posege. Obstajajo vsakodnevne situacije, o katerih najverjetneje nikoli niste razmišljali, a pospešujejo staranje, pravijo britanski medicinski strokovnjaki.

Oftamolog Allon Barsam opozarja, da nošenje kontaktnih leč navidezno postara kožo okrog oči. Leče so lahko vzrok za otekanje in vnetje oči. Vstavljanje iz odstranjevanje leč mehča tkivo, mišice so vse bolj ohlapne, oči pa zato delujejo utrujeno in oslabljeno.

Po mnenju estetskega kirurga Marvyna Pattersona je problem življenje v mestu, kjer je koža izpostavljena smogu, to pa je povezano z njenim staranjem. Najbolj poguben faktor je promet, ker delci izpušnih plinov prodirajo v kožo in povzročajo vnetja, pa tudi nezaželjen pigment.

Ortoped Tariq Khan pravi, da so balerinke enako pogubne kot visoke pete. Ker hodimo v glavnem po trdih, ravnih površinah, se teža telesa ne razporedi enakomerno naravno ob pritisku. Zato bi morali hoditi v čevljih z manjšo peto.

Dermatologinja Vicky Jolliffe pravi, da je izguba las pogosta v menopavzi. Ženske poskušajo povečati volumen tako, da lasišče razpihajo s fenom. Preveč vročega zraka poškoduje lase, zato svetuje sušenje na hladnem zraku.

Deli novico:

zapuščena |  16 .01. 2018 ob  21: 45
Kako lahko balerinke povzroćijo staranje in kako kontaktne leče škodijo....drugo bi šlo skozi...Res, da bolijo noge v obutvi brez pet in da so oči zaradi KL razdražene, ma...