PRETRESLJIVE ZADNJE BESEDE UMRLEGA BOLNIČARJA: "Ne morem dihati, rad te imam"

Svet

48-letni bolničar Kious Kelly iz newyorške bolnišnice Mount Sinai West se je okužil z novim koronavirusom po tem, ko je delal z obolelimi. Pred svojo družino je skrival, da je okužen. Njegova sestra je za to izvedela, kadar so ga morali zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja priklopiti na respirator.

Kious Kelly (Vir: Facebook)

Njegova sestra Marya Patrice Sherron je za BuzzFeed News razkrila, da ji je brat 18. marca povedal, da je na respiratorju, vendar se počuti dobro. Družina je takrat vedela, da je pozitiven na novi koronavirus, a je pred njimi skrival, v kako slabem stanju je.

"Vedno nas je varoval. Ni hotel, da bi nas skrbelo," je dejala. Nadalje je razkrila, kaj so bile zadnje besede, ki jih je slišala od svojega brata pred smrtjo: "Poskušala sem mu postaviti še nekaj vprašanj, vendar je rekel, da ne more govoriti. 'Zadušil se bom, če bom poskušal govoriti. Ne morem dihati, rad te imam'," se je spomnila njegovih zadnjih besed. "Nato je rekel, da je utrujen in bi hotel spati ..."

Osebje v bolnišnici Mount Sinai West v New Yorku je bilo prisiljeno uporabljati vreče za smeti zaradi pomanjkanja opreme. (Vir: Facebook/Diana Torres)

Šest dni kasneje je družina prejela iz bolnišnice žalostno novico, da je Kious umrl. Po njegovi smrti se je Marija odločila spregovoriti o pogojih, v katerih dela zdravstveno osebje, ki je v stalnem stiku s koronavirusnimi bolniki. Zaradi pomanjkanja opreme so se bili prisiljeni znajti na različne načine. Na eni od fotografij, ki prikazuje osebje v omenjeni bolnišnici, med njimi tudi Kiousa, kot zaščito uporabljajo vreče za smeti.

(Vir: Facebook)

Marya verjame, da bi se Kious lahko izognil okužbi, če bi imel pravo opremo, poroča BuzzFeed News. Zato se zdaj trudi, da bi njegovim kolegom omogočila boljše možnosti. Ameriški zdravniki in medicinske sestre so pogosto med prvimi žrtvami koronavirusa. V New Yorku, ki je trenutno žarišče okužbe v ZDA, je okuženih več kot 67.000 ljudi, umrlo pa je že 1342 ljudi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija