PRIHAJA RUDIJEV ŠENTIMENT: Za pokušino duet z Leo Sirk (VIDEO)

Glasba

Izolan Rudi Bučar, poustvarjalec istrske glasbene kulturne dediščine, je tik pred izidom svojega novega, petega albuma 'Šentiment'. V pokušino vam ponujamo nov single, akustično folk balado 'Ostala bova tu', ki jo je Rudi posnel z Leo Sirk.

Skladbo je Rudi spisal že pred časom, potem pa je nežna in krhka folk balada, ki mu je ostala v srcu, v predalu čakala na neke druge čase. Ko je slišal demo posnetek skladbe, ko jo je odpela Lea, je Rudi začutil, da jo želi predrugačiti in izvedbo deliti z Leo. Poleg Rudija in Lee lahko v skladbi slišite tudi dvanajststrunko, ki jo je odigral Robert Pikl.

Istrski trubadur že skoraj dve desetletji bogati slovenski glasbeni prostor in ohranja ter plemeniti istrsko kulturno dediščino. Rudijeve dneve polni tudi 'zbiranje' istrskih glasbenih napevov in rezultat so hkrati tudi z njimi navdahnjene avtorske skladbe. Ob samostojnih albumih 'Kapot', 'Kambiament', 'Rudi in Istrabend' in 'Konəc' bo Rudi prihodnji teden izdal novi, že peti, studijski izdelek, 'Šentiment'.

Barvit, stilsko raznolik in čustveno močan album prinaša nekaj Rudijevih že poznanih skladb ('Greva naprej', 'Tisti ljudje', 'Šaltinka', 'Samo ti' in 'Sen znala jest'), nekaj novih avtorskih in nekaj prirejenih istrskih skladb, žanrsko pa se Rudi na albumu mojstrsko sprehaja in prehaja med folkom, etnom, rockom vse do zborovske glasbe.

Album 'Šentiment' je Rudi Bučar posnel s svojim Istrabendom (Janez Dovč, Goran Krmac in Gaber Radojević) in mnogimi gostujočimi glasbeniki (Lea Sirk, Robert Pikl, Boštjan Gombač …), na albumu je tudi nekaj skritih sladkorčkov.

V nedeljo bo Rudi Bučar nastopil na razprodanem koncertu na odru ljubljanske Drame.