PSA TRPINČIL NA POLARNEM MRAZU: 30-letnik kazensko ovaden

Kronika

Policisti iz Rač bodo zaradi suma mučenja živali kazensko ovadili 30-letnika iz občine Rače-Fram. Svojega 11-letnega psa je namreč konec februarja, ko so se temperature spustile tudi pod 15 stopinj pod ničlo, pustil na prostem brez zavetja, na domačem dvorišču in ga z vrvico tesno zvezal, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Slika je simbolična. 

Pes je bil tako dlje časa na nizkih temperaturah, privezan za zadnjo tačko. Po obvestilu občanov ga je rešil predstavnik Društva za pravice živali z območja Maribora, ki je psa takoj odpeljal k veterinarju. S tem je psa rešil pred morebitnim poginom, po pregledu pa je še naprej skrbel za psa.

Trpinčena žival je imela ob veterinarskem pregledu manj kot 31 stopinj Celzija, medtem ko je normalna telesna temperatura psa med 38 in 39 stopinj. Veterinar je tudi ugotovil, da ima pes močno otečeno zadnjo levo tačko, za katero je bil privezan z vrvico. Veterinar je psa ogrel do primerne temperature, na tački pa bodo ostale trajne posledice, saj bo pes šepal.

Slika je simbolična. 

Osumljenega bodo policisti kazensko ovadili, o sumu storitve kaznivega dejanja pa so obvestili tudi upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Dodatno bodo policisti podali predlog za uvedbo prekrškovnega postopka, in sicer zaradi kršitve določil zakona o veterinarskih merilih skladnosti, saj osumljeni kot lastnik psa ni poskrbel za obvezno cepljenje.

Trpinčeni pes se trenutno nahaja v zdravem okolju, kjer je zanj lepo poskrbljeno in okreva, so še sporočili mariborski policisti.

Deli novico:

curlo |  14 .03. 2018 ob  11: 27
E, Pajo, Pajo. Take kot si ti bi morali imeti na patologiji kot primerek kako zgledajo idioti
@Pajo |  13 .03. 2018 ob  11: 24
Tebi je pamet zmrznila, če si jo sploh imel. Te bi tebe zvezala na minus 30, brez zavetja.
@Pajo |  13 .03. 2018 ob  10: 45
Bodite ti in tvoji otroci zunaj na -15C. Sej so tudi tvoji predniki še pred kratkim živeli zunaj..

Pes se ni imel niti kam zateči, ker ga je očitno tvoj somišljenik privezal, da si ni mogel najti zavejta.
Pajo |  13 .03. 2018 ob  09: 52
-5
hmm a ni žival za bit odzunaj ne pa zaprta v nekem objektu ?