PTUJČANKA ČELNO TRČILA V AVTOMOBIL S ŠTIRIMI PRIMORCI: Trije mrtvi na kraju (FOTO)

Kronika

Tragična nesreča, ki se je v torek zvečer zgodila pri naselju Šikole in je zahtevala tri smrtne žrtve, se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje 43-letne voznice. V levem ovinku je namreč začela drseti po bankini, od tam pa je njeno vozilo zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je prišlo do hudega trčenja, so pojasnili na PU Maribor.

Nesreča se je zgodila okoli 19.15 na glavni cesti med Slovensko Bistrico in Ptujem. Kot so zapisali na Policijski upravi (PU) Maribor, je 43-letna Ptujčanka takrat vozila osebni avtomobil proti Ptuju. Ko je pripeljala z daljše ravnine v blagi levi ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje njeno vozilo začelo bočno drseti po bankini ob desni strani.

Od tam je njeno vozilo bočno drselo preko desnega smernega vozišča na nasprotno, levo smerno vozišče. V tistem trenutku ji je nasproti iz smeri Ptuja pravilno pripeljal 65-letni voznik osebnega avtomobila in čelno trčil v desno, bočno stran osebnega avtomobila povzročiteljice.

Trije mrtvi na kraju

V trčenju so se povzročiteljica prometne nesreče in oba sopotnika na zadnjih sedežih v drugem vozilu, 82-letni moški in 62-letna ženska, tako hudo poškodovali, da so na kraju nesreče umrli. 65-letni voznik in njegova 64-letna sopotnica na prednjem sedežu sta se v nesreči lažje poškodovala. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v ptujsko bolnišnico.

Vse štiri osebe, ki so se prevažale v drugem vozilu, so doma z območja upravne enote Ajdovščina. Vseh pet v nesrečo udeleženih oseb je med vožnjo uporabljalo varnostne pasove.

Število žrtev na mariborskih cestah enako kot lani

Kraj prometne nesreče so si pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča na Ptuju in v navzočnosti dežurnega državnega tožilca s Ptuja opravili mariborski prometni policisti. O nesreči bodo poročali pristojnemu tožilstvu.

V letošnjem letu je na cestah na območju PU Maribor v 11 prometnih nesrečah umrlo 13 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta so obravnavali 12 prometnih nesreč s smrtnim izidom, v njih pa je prav tako umrlo 13 ljudi, so še zapisali na mariborski policijski upravi.

Benito M. |  09 .08. 2018 ob  11: 35
Vsakodnevno opažam na desetine nespametnih potez nespametnih voznikov na cesti, poteze, ki so vredne vljudnega policijskega opozorila. Zakaj jih policija ne vidi? Priča smo vse večjem kaosu, povečanemu številu nesreč, smrtnih žrtev po cestah, mislim, da je čas za zamenjavo v vodstvu policiie.
Sara |  08 .08. 2018 ob  21: 36
@KAJPAJAZ VEM popolnoma se strinjam s tabo..ko bi vsi tako odraslo razmisljali bi bil svet lepsi
KAJPAJAZVEM |  08 .08. 2018 ob  19: 58
Najprej bi komentiral enega od spodnjih komentatorjev: ne, nikakor ni potrebno povečati števila policistov. Povečati je potrebno... Pa saj niti ne vem, kako naj razložim. Torej, prometni predpisi so jasni. In povzročiteljica ni povzročila prometne nesreče, ker bi jo predpisi in prometna signalizacija zavedla. Tudi ni povzročila prometne nesreče, ker bi jo na cesti karkoli presenetilo. Prometno nesrečo je povzročila zgolj in samo zato, ker ni upoštevala cestne signalizacije in prometnih predpisov. Zdaj pa tisto ta glavno: zakaj moramo imeti nad seboj čuvaja, ki nas bo nadziral, da delamo to, kar predpisujejo predpisi? Vsi vemo, da je prehitra vožnja nevarna. In vseeno se najdejo ljudje, ki prehitro vozijo. Zakaj? Vsi vemo, da nas elektrika lahko ubije. In nihče ne bo vtaknil prstov v vtičnico. A prehitro se pa vozi. Zakaj nimamo sami v glavah dovolj samoohranitvenega nagona, da se zavedamo, da niso predpisi zato, da nas policija lahko kaznuje ampak zato, da živi in zdravi prispemo na cilj?

Pri branju tega članka pa mi je še nekaj "padlo v oko": vsi so bili pripeti z varnostnim pasom. A preživela sta pa samo dva, ki sta sedela na SPREDNJEM sedežu. Tista dva na ZADNJEM sta pa umrla. Slučajno? Ali pa je v vozilih bolje poskrbljeno za potnike spredaj kot za potnike zadaj? Kje je bolj varno prevažati otroke?
@ Eho |  08 .08. 2018 ob  17: 53
Naciklerofašizem, torej. NJET, hvala!
@eho |  08 .08. 2018 ob  05: 11
-6
Več policajev, pomeni, da ti jih je vse več za petami. Mora izginiti čimprej in mafia in še policija, da se ustavi shizofreno stanje, ki se širi in zombijev je vse več, depersobificirancev. Hudo duševno stanje. Med psihopatijo in shizofrenijo.
Eho |  08 .08. 2018 ob  02: 00
Trije ob enkrat, predstavljajte si gasilce, reševalce in vsega hudega vajene policiste, ki jim v svoji koži ni nič udobneje od prej naštetih pa noben od njeh nima neč z žrtvami nesmisla na cestah, kako je šele hudo sorodnikom. Slovenija potrebuje vsaj dvakrat več policajev zato, da bi petkrat manj prihajalo do hudih tako krutih tragedij. Vse, ki so proti povečanju števila policistov pa označiti kot protidržavne elemente ter jih temu primerno sankcionirati po hitrem postopku.