REŠI SE, KDOR SE MORE: Gorico bodo preplavili živi mrtveci (VIDEO)

Šport

Prihodnjo soboto, 14. marca, bodo po Gorici tekali zombiji. Prav ste prebrali. Zombi italian run se bo pričel na goriškem Travniku, udeleženci pa bodo pred zombiji 'bežali' od pet do sedem kilometrov. Organizatorji obljubljajo zvrhano mero adrenalina, gozda, blata in znoja.

Prijave na tek zbirajo na spletni strani www.zombitalianrun.com, kjer so na voljo tudi dodatne informacije.

Zombiji so v zadnjem času postali izredno popularni predvsem zahvaljujoč televizijski seriji Živi mrtveci (The Walking Dead). V Italiji so se zato domislili, da bi pri ljubiteljih priljubljene serije preverili, koliko so se ob gledanju nadaljevanke naučili o preživetju. "Če je mrtev in teče, ti beži!" Tako organizatorji najbolj strašnega italijanskega teka Zombi italian run nagovarjajo udeležence.

Na tek, ki bo 14. marca potekal v Gorici, se lahko sicer prijavite kot zombi ali navaden tekač.

Tekači zombiji so živi mrtveci, ki preganjajo ljudi. Želijo jih okužiti, njihov edini cilj je, da nihče ne preživi. Vzdolž tekaške proge bodo strateško pozicionirani. Skriti bodo čakali na tekače, njihova naloga pa bo le-te po določenih točkah na majici umazati s krvjo in jih na ta način 'okužiti', piše na spletni strani dogodka. Zombiji morajo biti primerno naličeni in oblečeni, tako da se z lahkoto ločijo od preostalih tekmovalcev.

Za navadne tekače je pomembno le, da preživijo. Torej, da ciljno črto prekoračijo, brez da bi jih zombiji okužili. Pri tem teku je tako edina pomembna sposobnost, kontroliranje čustev.

Ste pripravljeni na akcijo

Deli novico:

Pajo |  09 .03. 2018 ob  13: 40
kaj jedo tile ljudje,kaj pijejo,kakšna poživila nucajo ? Nagnat jih delat ne pa da zabušavajo z neko kvazi igro.
zombiji |  09 .03. 2018 ob  11: 19
res pohvalno , pojdite rajši kako parcelo očistit , polno robide, in posadit krompir