S SPOSOJENO OPREMO IN BREZ TRENERJA: Mrakova in Macarolova končali na 10. mestu

Šport

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta prvo regato svetovnega pokala v japonskimi Enoshimi končali na desetem mestu v razredu 470. Evropski prvakinji sta zadnji dan tako kot tekmice v olimpijskem dvosedu ostali brez tekmovanja zaradi pomanjkanja vetra.

V Enoshimi na Japonskem, kjer se bo leta 2020 na olimpijskih igrah odvijal jadralni program, sta Slovenki tekmovali s sposojeno opremo in brez trenerja, z namenom, da pridobita izkušnje na regatnem polju. Slednje se odraža tudi v rezultatih posameznih plovov, saj sta prvi plov posameznega dneva vedno zaključili pod pričakovanji, v drugem pa jadrali veliko bolje in bili med najboljšimi. V šestih tekmovalnih dneh je organizatorjem uspelo izpeljati osem plovov od predvidenih enajstih.

V dveh dneh je organizatorjem zagodlo pomanjkanje vetra, vključno z zadnjim dnem, ko bi moral biti na sporedu plov za odličja. Zmagali sta sicer Nizozemki Afrodite Kyranakou in Anneloes van Veen pred Japonkama Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka in Italijankama Benedetto di Salle in Alessandro Dubbini.

Deli novico:

Bedanc |  17 .09. 2018 ob  23: 17
Ha ha ha, kiri bolani izgovori! Kot da bi maratonec rekel, da ni zmagal, ker je tekel v sposojenih supergah. Naslednjič bodo okrivile še premajhen modrček. Pehte brižne.
flavio |  17 .09. 2018 ob  10: 53
kaj nas briga. Kaj imamo od tega k jadranja ? dejte no...
fulvio |  17 .09. 2018 ob  08: 35
-2
Get a real job !