SPOR V ZRAKU: Pilot prisolil zaušnico svoji sodelavki

Indijska letalska družba Jet Airways je zaradi obtožb o ogrožanju varnosti potnikov prepovedala polete dvema pilotoma. Med poletom iz Londona v indijsko mesto Mumbaj na prvi dan novega leta sta se namreč sprla, prišlo naj bi tudi do fizičnega obračuna med njima, danes poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Indijska letalska družba je potrdila, da je na letalu, s katerim je v Indijo potovalo 324 potnikov, med letalskim osebjem prišlo do "nesporazuma". Pilot je med razgretim pogovorom v pilotski kabini prisolil zaušnico svoji sodelavki, ta pa je v solzah zapustila kabino. Pilotka se je vanjo vrnila šele po prepričevanju drugega osebja na letalu.

Pilotsko kabino pa je za kratek čas zapustil tudi pilot, kar pomeni, da je bilo letalo brez nadzora, to pa je nedopustna kršitev varnostnih pravil, o dogodku poročajo indijski mediji. Nekaj ur kasneje je letalo sicer varno pristalo v Mumbaiju, o dogodku pa so uvedli preiskavo. Oba pilota vsaj do konca preiskave ne bosta smela leteti.

Deli novico:

curlo |  05 .01. 2018 ob  07: 18
Nisem si niti najmanj mislil, da se v letalstvu kaj takega lahko dogaja. No ja, mislil sem , ko gre za normalne letalske družbe in moralnokulturno pravno urejeno družbo. Očitno, da je Indija s svojim kastami in družbeno ureditvijo, ki včasih spominja na sužnjelastniški srednji vek ven iz tega konteksta.
je hotela seksat |  04 .01. 2018 ob  12: 46
njemu pa se ni več dalo... ...