STE NA SILVESTROVO PREVEČKRAT NAZDRAVILI? Nasveti, kako se najhitreje rešiti mačka

Zdravje

Ste na silvestrovo pregloboko pogledali v kozarec in vas danes spremlja maček? Obstajajo številni načini, tehnike in pripravki, ki naj bi pomagali pri odpravljanju te neprijetne posledice norih zabav. Predstavljamo vam nekaj učinkovitih metod zdravljenja mačka.

Eno prvih priporočil je, da poleg alkoholnih pijač vedno popijete tudi dovolj brezalkoholnih pijač, najbolje kar vode. Eden izmed najpomembnejših razlogov za jutranje slabosti je namreč prav dehidracija, tako bo vsak požirek vode, ki ga boste naredili ob uživanju alkoholnih pijač, štel dvojno.

Še eden izmed preventivnih načinov izogibanja mačku je, da ne pretiravate z mešanjem alkoholnih pijač, zelo priporočljivo je tudi, da se izogibate obarvanim pijačam, kot so recimo rdeče vino, rum, viski. Barve v alkoholnih pijačah so namreč največkrat strupi, ki mačka samo še 'razdražijo'. Izogibajte se tudi cenenim pijačam, saj te v sebi največkrat vsebujejo več strupov kot kvalitetne pijače.

Ne pozabite na prehrano

Pazljivi bodite tudi ob prehrani. Čeprav se vam bodo ob jutranjem mačku zahotele mastne jedi, se teh izognite v širokem loku in za zajtrk pojejte raje veliko sadja ali zelenjave, saj vsebujejo veliko vitaminov, ki vam bodo pomagali razstrupiti telo. Priporočljivo je tudi, da preden se po burni zabavi uležete v posteljo, spijete kakšno vitaminsko tableto ali zgolj posladkano vodo, ki nase veže molekule alkohola.

Maček je tu, kaj ga odpraviti?

Če ste prepozni in tale članek berete že s hudim glavobolom in slabostjo v želodcu, vam lahko pomagamo samo še z nekaterimi recepti, ki mačka zdravijo kurativno.

Kavna limonada

Skuhajte si močno turško kavo in vanjo dodajte sveže iztisnjen limonin sok vsaj polovice limone. Napitek nato izpijte na dušek. Metoda je zelo učinkovita, saj vas bo kava streznila ter olajšala glavobol, limona pa bo vaše telo nahranila s potrebnim vitaminom C. Pred uživanjem tega napitka nekateri priporočajo tudi hladen tuš. Zraven obvezno pijte vodo, saj kava prav tako kot alkohol dehidrira telo.

Pripravite si Bull Shot

Za pripravo napitka potrebujete: 1,8 cl vodke, 3,6 cl ohlajene močne kisle juhe, 0,6 cl limoninega soka, brizg worchesterske omake, tabasko po želji.

Sestavine premešajte med seboj in sok prelijte prek ledu v visokem kozarcu. Led pred pitjem odstranite. Po želji dodajte še stebelno zeleno ali jo osvežilno grizljajte poleg 'protimačkovskega' napitka.

Popijte Bloody Mary

Potrebujete: 0,4 dl ohlajene vodke, 0,6 dl paradižnikove omake (omake, ne kečapa ali pelatov) 0,2 dl limoninega soka, kavno žlička tabaska, kavno žlička worchesterske omake (lahko jo nadomestite s pekočim ajvarjem), ščepec zeliščne soli, ščepec belega popra, led.

Priprava: Sestavine dobro premešate v kozarcu za mešanje koktajlov in jih prelijete čez led, ki ga ne pustite v kozarcu. Pijača je pripravljena.

Najboljši način za odpravljanje mačka je sicer, da se alkoholu skušate v največji možni meri izogniti.

Deli novico:

Šnofl |  01 .01. 2018 ob  18: 48
Naslednji dan nadaljuješ s šnopcem, vzdržuješ tempo...ni težav.
Geza |  01 .01. 2018 ob  14: 59
Nepijte alkohola pa nebo teh problemov.