TRČENJE V LUKI KOPER: Ena oseba v bolnišnici

Kronika

Ob 17. uri se je v koprskem pristanišču zgodila delovna nesreča. Trčila sta dva viličarja, pri tem se je ena oseba poškodovala, piše na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje. Na kraju so jo oskrbeli izolski reševalci in jo prepeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Deli novico:

@ bigboss | danes ob 15:10  |  14 .02. 2018 ob  23: 16
po tem kar si napisal ne samo da mislim, da si budala ampak je očitno da SI BUDALA. Očitno tudi brat ne znaš kaj šele razmišljat o tem kar prebereš. Nikjer nisem napisal, da so krivi delavci ampak, da stvari ne štimajo na relaciji delavec IPS-a in gazda IPS-a,(saj imata onedva sklenjeno medsebojno pogodbo o zaposlitvi iz katere izhajajo vse pravice in obveznosti enega in drugega) ne pa delavec IPS-a - Luka d..d.. In če tega ne razumeš pol pač dokazuješ da nič ne rabimo mislit, da si budala ampak se sam deklariraš kot budala. Če ne moremo govorit o krivdi "iz pravnega vidika" o kateri krivdi pa bi ti govoril, o moralni krivdi? A je ta kazniva? In kolikor slišim so pogodbe vredu, problem je v tem, da se jih gazde ne držijo, tukaj pa če se delavec ne pritoži in išče svoje pravice po zakoniti poti, pa ostali razen sevede delovne inšpekcije ne moremo prav dosti!
Si pa zmeden ko pišeš:" nihce ne pravi, da je kaj protizakonitega v IPS sistemu in njihovimi pogodbami o zaposlitvi (razen da dobijo del place ne roko, na crno in mogoce se kje pade kaksne kuverta med šefici in gazdami) ali da tega ne pocnejo tudi druge luke" Praviš da ni nič kaznivo potem pa naštevaš delo na črno ..... a veš da iz dela na črno niso plačani davki,.... in da je to kaznivo? Očitno ne. Zato ti dam en predlog in sicer: ne ukvarjaj se z pravom ker ne razumeš niti P od prava in zate velja pregovor: "Nije žvaka za seljaka".
Pogled v prihodnost |  14 .02. 2018 ob  20: 39
No, dobro se je končalo.
Za nedotakljivo upravo, sedanjo upravo zelo dobro.
Toda nekaj se jih smola drži letos. Hm, ja....saj je komaj začetek leta.:)
Franca |  14 .02. 2018 ob  18: 45
takoj odstaviti upravo Luke.
@xxl |  14 .02. 2018 ob  17: 25
Kapa dol za komentar!!!
X |  14 .02. 2018 ob  16: 54
-1
Kdo pa vas drži v Luki
Na zavodu je veliko delavnih mest
Ips |  14 .02. 2018 ob  16: 02
Stvarno ste nekateri glupi razumeš ti da če bi viličaristi vozili 5km na.h.po predpisi nebi zaslužili niti minimalne plače prisiljeni so v to da se ne držijo predpisov zaradi plačila idijoti glupi
bigboss |  14 .02. 2018 ob  15: 10
dej model, pa kaj ti mislis da sem budala? ja no, itak da mislis da sem budala. ti bom se enkrat ponovil, ceprav mi je izpod casti ponavljat in obracat zadeve, ampak ocitno NOCES razumet (ker ni tako tezko da ne bi moral razumet)

VALDA so pogodbe sklenjene z gazdam in valda so gazde "krive", ce o krivdi iz pravnega vidika sploh lahko govorimo (no, po tvoje so pravzaprav krivi delavci, ker podpisejo take pogodbe, čeprav nimajo druge moznosti), ampak POSREDNO je tudi in za moje pojme PREDVSEM kriva Luka, ker izkoriscanje gazd temelji na drugih pogodbah, ki jih ima Luka sklenjene z gazdami (in jim omogoce delovanje) in seveda sindikati, ker se takemu izkoriscanj delavcev ne uprejo in inspektorji, ker vsi vejo da dobijo del place na crno in je dejansko pristno delo na črno..

in to je to model, zelo enostavno.. in ce tega ne razumes si neumen.. pogodbe o zaposlitvi pri gazdarh gor dol.. to se dogaja v Luki in Luka vsaj posredno mora glede tega nosti neko odogovornost, ampak kot je ze nekdo napisal JEBIGA drzavno podjetje in se ne ve kdo pije in kdo placa

in KAR JE NAJPOMEMBNEJSE ZA TVOJO TRDO GLAVO, nihce ne pravi, da je kaj protizakonitega v IPS sistemu in njihovimi pogodbami o zaposlitvi (razen da dobijo del place ne roko, na crno in mogoce se kje pade kaksne kuverta med šefici in gazdami) ali da tega ne pocnejo tudi druge luke.. fora je v tem, da se mi tle spilaste neke komuniste in socialiste in tam mahate z rdecimi zastavami in pol vam niso jasne te osnovne stvari glede izkoriscanja delavcev in dela na črno

odlocte se al boste komunisti al boste kapitalisti objoe ne morete biti
Mantista |  14 .02. 2018 ob  14: 39
Avtomobilski terminal to je najboljša služba , unikat v svetu , ni mu para ,Goli otok mu ne
pride do kolen , sami prijazni - kontrolorji, disponenti - da o varnosti ne govorimo za
nekatere ni omejitev
@ Bivsi ips @@ips | danes ob 13:57  |  14 .02. 2018 ob  14: 20
-2
točno tako jaz pa tudi velika večina ostalih vozimo avto po predpisih, če pa oz. ko tega ne počnemo in vozimo "mimo" predpisov pa se nimamo kaj sklicevat na druge in druge prosit za pomoč, da nebo zaradi našega neupoštevanja kdo mrtev.
Izolan |  14 .02. 2018 ob  13: 58
-1
Nesrece se dogajajo! Narava pac vzame svoj davek... pred leti je biu en zelo iskusen vilicar pa se je nekega dne zvrnil in streha vilicarja mu je odrezala glavo! To nesreco sem osebno vidu in to se zgodi al hoces al noces.... sluzba je taka in pika.
Bivsi ips @@ips |  14 .02. 2018 ob  13: 57
Ti vozis avto po predpisih?zakaj ne nehas vozit?
@ bigboss | danes ob 10:24  |  14 .02. 2018 ob  13: 46
-1
ti si ali bi rad bil komunist?! Ma ti si en navadan nakladač, o komunizmu pa se ti itak ne sanja, Pa malo kulture pri komentarjih ti ne bi škodilo!
1