UČITELJICI IZ ISTRE GROZI PET LET ZAPORA: Teror nad učenci se je začel že prvi šolski dan

Kronika

Puljsko državno tožilstvi je vložilo obtožnico proti 47-letni učiteljici, ki je v eni izmed istrskih osnovnih šol tepla svoje učence.

Kot so zapisali v obtožnici, učiteljico bremeni pet kaznivih dejanj zaradi kršitve otroških pravic, poroča spletni portal jutarnji.hr. Grozi ji kazen od šest mesecev do pet let zapora.

Učiteljica naj bi od lanskega začetka šolskega leta pa do 17. januarja letos s svojim vedenjem ogrožala pravilen psihični in emocionalni razvoj petih mladoletnih učencev in jim povzročala fizično in čustveno bolečino. Med poukom naj bi jih večkrat tepla, še piše omenjeni portal.

Deli novico:

Obtižena |  08 .10. 2018 ob  16: 54
-1
@vjevrca tis pa izurjena odvetnica
Mila |  08 .10. 2018 ob  11: 14
To, da je otrok nevzgojen ipd., ne opravičuje , da se nad njim izvaja kakršnokoli nasilje v šoli in širše
lol |  08 .10. 2018 ob  11: 11
zakaj pa potem policaji tepejo ,pravila morajo bit za vse enaka
vzgoja  |  08 .10. 2018 ob  11: 10
otroci cele dneve na cesti ,oče komaj čaka da pride domov iz službe potem pa čimprej v prvi kafič , mati samo jamra stoka in krivi cel sistem ,pa kaj češ pa pričakovat od mulcev ...
Ne vem v kakšne |  08 .10. 2018 ob  10: 30
nasilne šole ste vsi hodili, na obali sem menjal dve, nikoli nobenega nasilja ali tepeža, ja, kakšni učitelji so bili recimo bolj maščevalni in podobno .... nekoga imeli na piki, .... ma nekemu pretepanju, klofutanju, ... nisem bil nikoli priča.
Se sprašujem |  08 .10. 2018 ob  07: 05
10
"....s svojim vedenjem ogrožala pravilen psihični in emocionalni razvoj petih mladoletnih učencev in jim povzročala fizično in čustveno bolečino"

Kako za vraga smo mi preživeli ko so letele krede po razredu, smo stali v kotih in podobno?
Bile so samo 3 možnisti:
-psihično nasilje
-fizično nasilje
-totalna nezainteresiranost ali kolaps učitelja

Smo se pa vsaj naučili spoštovat tako ljudi, kot njihovo delo in odločitve...
vejvrca |  07 .10. 2018 ob  21: 30
19
Ok, se ne strinjam, da se otroke tepe. A hkrati se sprašujem, kdo pa preganja starše, ki sploh ne skrbijo za kakršenkoli psihični in emocionalni razvoj? Kdo preganja starše, ki še niso dojeli, da je biti starš več kot le dajati slike svojega froca na instangram. Kdo preganja starše, ki za nevzgojo svojih otrok krivijo cel svet ne vidijo, pa da sami niso nič naredili, da bi vzgojili otroka. Glede na to, kaj vse se doživi po šolah, bi moralo biti en kup obtožnic proti takim (ne)staršem.