V PROMETNI NESREČI UGASNILO ŽIVLJENJE: Avto na cesti odbijalo kot pink-ponk žogico

Kronika

Ponoči sta pred mejnim prehodom Gruškovje trčili osebno in tovorno vozilo. Po ugotovitvah policije je nesrečo povzročil 46-letni državljan BiH, ki je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak trčil v ograjo in nato v tovornjak. Njegova sopotnica 52-letna nemška državljanka je zaradi poškodb umrla.

Slika je simbolična. 

Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, je 46-letni državljan BiH danes okoli 1.50 vozil osebni avtomobil nemških registrskih številk po obvozni gradbiščni cesti iz smeri Podlehnika proti mednarodnemu mejnemu prehodu Gruškovje. Kakšnih 300 metrov pred mejnim prehodom, kjer je promet preusmerjen levo, kar je označeno z nizom med seboj povezanih utripajočih luči na tablah, pa je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje zapeljal naravnost namesto levo.

S sprednjim delom vozila je trčil v začasno betonsko varnostno ograjo ob desnem robu vozišča in bočno oviro. Vozilo je odbilo na nasprotno vozišče, kjer je trčil v ograjo ob levem robu vozišča, nato pa ga je odbilo nazaj čez celotno vozišče.

V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno po svojem voznem pasu pripeljal 27-letni državljan Srbije v tovornem vozilu s priklopnikom srbskih registrskih oznak in kljub zaviranju trčil v sprednji del osebnega avtomobila.

V nesreči so se voznik osebnega avtomobila in njegovi sopotnici 52- in 31-letni nemški državljanki hudo poškodovali, 27-letna nemška državljanka pa lažje. Vse so reševalci prepeljali v ptujsko bolnišnico, kjer je 52-letna potnica proti jutru umrla. Voznik tovornega vozila v nesreči ni bil poškodovan.

Zaradi prometne nesreče je bila glavna cesta dve uri zaprta za ves promet, nato pa je do nekaj pred 6. uro promet potekal izmenično enosmerno. Posledice prometne nesreče so sedaj že odstranili.

Policisti bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Odredili so nekaj izvedenskih mnenj, elektronski alkotest pa pri voznikih ni nakazal prisotnosti alkohola. "Prometna signalizacija in prometna oprema na obvozni gradbiščni cesti je po ugotovitvah policistov skladna z elaboratom začasne prometne ureditve," so v sporočilu za javnost zapisali na mariborski policijski upravi.

Slika je simbolična. 

Poškodbam podlegel tudi kolesar

Nesrečno se je končal tudi padec s kolesom, med katerim se je prejšnji teden v Mariboru huje poškodoval 75-letnik. Kolesar je v sredo dopoldne kolesaril po pločniku ob desnem robu Pobreške ceste proti Trgu revolucije, v bližini nakupovalnega središča pa je z levo ročko kolesa trčil v drog prometnega znaka. Ob tem je izgubil ravnotežje in padel po pločniku, pri čemer je utrpel hude poškodbe. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v mariborski klinični center na zdravljenje, kjer je čez dva dni umrl.

Letos je na cestah na območju Policijske uprave Maribor v osmih prometnih nesrečah umrlo osem ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč devet, umrlo pa je deset ljudi.

Deli novico: