Zvišajte produktivnost z mobilnimi aplikacijami

Tehnologija ima velik vpliv na vse kar počnemo. Uvedbe telefona, računalnikov in interneta v poslovno okolje so za vedno spremenile način dela. V zadnjih letih se odvija podobno velika sprememba. Mobilne naprave postajajo tako zmogljive, da z njimi lahko počnemo cel kup poslovnih aktivnosti. Omogočajo nam boljšo uporabo časa, nadzor nad svojim delom in delom zaposlenih, informirajo nas o naših klientih in z njimi smo vedno v stiku z vsem in vsemi. Globalna vas postaja globalna dnevna soba. Predstavil vam bom nekaj mobilnih aplikacij s katerimi lahko zvišate produktivnost svojega podjetja

One Drive - Vse datoteke na enem mestu

Viri:

One Drive (podobno kot Google Drive, Dropbox in Box) je desktop, spletna in mobilna aplikacija, ki vam omogoča, da dostopate do svojih datotek preko spletnega brskalnika, vašega namiznega računalnika in mobilne naprave. Vse kar potrebujete je manjša sprememba v načinu dela. Vse datoteke (word, excel, jpeg, etc.) shranjujete zgolj v mapo, ki vam jo dodeli One Drive. Ob namestitvi se pojavi med knjižnicami v vašem računalniku (PC). One Drive vam brezplačno omogoča 15GB prostora v oblaku.

Apliakcija samostojno poskrbi, da se vse datoteke naložijo v oblak in so dostopne z vašega mobilenga telefona, tablice ali kateregakoli računalnika s spletnim brskalnikom. Dodatna prednost uporabe tovrstnih aplikacij je varnost datotek, saj v primeru okvare računalnika lahko delo nadaljujete brez prekinitve. Nobena datoteka ni izgubljena in na svojem novem ali začasno izposojenem računalniku zgolj ponovno namestite One Drive aplikacijo in vse vaše datoteke se bodo samostojno prenesle na vaš nov računalnik.

Todoist - upravitelj nalog za male in srednje projektne time

Obstaja več načinov kako slediti vsem nalogam, tako osebnim kot tudi nalogam projektnega tima ali morda kar manjšega podjetja. Zagotovo vas je veliko, ki zaupate dobremu staremu analognemu papirju in svinčniku. Papir žal ne zmore enostavnega delegiranja in izvajanja hitrih poizvedb in je tako v današnjem hitrem tempu slabša izbira za upravljanje nalog v timu. Z aplikacijo todoist, ki je zasnovana kot desktop, spletna in mobilna aplikacija boste lahko vedno spremljali dogajanje na projektih v zelo učinkovitem grafičnem vmesniku.

Sodelovanje večjega števila ljudi v skupnem projektu (ali v manjšem podjetju) zahteva hitro in učinkovito kolaboracijo. Deljenje informacij, nalog, datotek, komentarjev in poizvedb je vsakdanja rutina. Vse omenjeno vam todoist omogoča opravljati mobilno. Če ste na poti ali zgolj stran od računalnika lahko z mobilnim telefonom pregledate zadnje spremembe na projektih, delegirate nove naloge posameznikom v timu, komentirate priložene datoteke, slike in kar je ključno, todoist vas bo opozarjal na najpomembnejše naloge tudi z sms sporočili. Vsekakor toplo priporočam, sploh manjšim timom.

Teamviewer - upravljanje vašega računalnika na daljavo z mobilnim telefonom

Včasih se vam bo zgodilo, da boste potrebovali dostop do vašega namiznega računalnika in aplikacij nameščenih na njem. Teamviewer omogoča prav to. Z mobilnim telefonom ali tabličnim računalnikom se z lahkoto povežete na vaš računalnik in na zaslonu vaše mobilne naprave se bo pojavilo namizje oddaljenega računalnika. Aplikacija deluje odlično in poleg dostopa do oddaljenega namizja (ki ni nujno zgolj vaše, lahko je tudi namizje vaše stranke, ki ima težave s katerim od vaših programov) omogoča tudi VOIP telefonski klic in orodja za kolaboracijo. Brez težav boste lahko tudi na terenu opravili krajši operativni sestanek saj boste s kolegi ali klienti gledali v isto zaslonsko sliko ter se ob tem lahko pogovarjali. Za vse dinamične vodje projektnih timov in skrbnike ključnih kupcev je Teamviewer nepogrešljiva mobilna aplikacija.


Produktivnost vašega projektnega tima je odvisna od kakovosti kolaboracije, informacij, hitrosti in komunikacije. Danes je ključno biti hiter in opravljati informirane poslovne odločitve. Omenjene aplikacije so zgolj nekatere izmed mnogih, s katerimi bo vaš posel tekel bolje.

Ste v dvomih in ne zaupate ameriškim podjetjem, imate radi nazdor zad podatki, si želite podporo v slovenskem jeziku in radi sklepate posle na 4 oči. Tudi v slovenskem IT prostoru obstaja več odličnih mobilnih poslovnih aplikacij. Tokrat bom omenil zgolj dve. BC Social in Edinet.

Edinet

Rešitev slovenskega podjetja Editor iz Solkana pri Novi Gorici poimenova Edinet (EDI - Electronic Data Interexchange) omogoča mobilno poslovanje predvsem v B2B poslovnih odnosih. V svojem bistvu je aplikacija nekoliko naprednejša spletna trgovina z modularnim razvojem, ki omogoča prilagoditev potrebam vašega podjetja. Edinet priporočam vsem podjetjem, ki ste v B2B poslovnem odnosu in si želite izboljšati procese naročanja, poenostaviti postopke reklamacij, personalizirano pospeševati prodajo in izvajati pregledno analitiko nad vsem dogajanjem. Vaši komercialisti lahko z Edinetom opravijo naročila na terenu in že naslednji trenutek so vsi podatki na voljo v odpremnem skladišču. Ključ je odlična integracija z Datalabovim Pantheon ERP sistemom, SAOP I Center, Vasco, OpenERP in drugimi sistemi, ki omogočajo EDI povezljivost!

BC Social

Slovenska aplikacija namenjena hitremu stilu življenja in poslovanja. Z BC Social boste z lahkoto povezali vse vaše zaposlene tudi, ko so na terenu ali v tujini na službenih potovanjih. Deluje kot osrednja oglasna deska, na katero vsi zaposleni obešajo sporočila, datoteke, komentarje in na tak načih pregledno in učinkovito sodelujejo na skupnih projektih od kjerkoli. Z BC Social se vaše delovno okolje razširi. Deluje kot intranet, le da na veliko več področjih poslovanja. Priporočam brezplačno testiranje.

 

Deli novico:

BC social |  06 .03. 2015 ob  23: 27
Pozdravljeni. BC Social že kar nekaj časa ima novo podobo. 4theoffice.... Verjetno je članek od nekje pobran ali pač star?!
waits |  02 .03. 2015 ob  08: 12
Mo.Tika = aplikacija za pripravo rodovitne prsti za sajenje ali sejanje. Lahka, mobilna, nezahtevna za uporabo in vzdrževanje. Deluje na daljavo (cca 1m). Obstaja tudi nadgrajena verzija za uporabo na zahtevnejših, trših terenih. Imenuje se K.Ramp. Poznate?