BOŽIČKI NA MOTORJIH ZA INVALIDNE OTROKE: Prinašajo jim darila

Goriška

Člani Motokluba Rihemberk se bodo ponovno preoblekli v Božičke, zbrali darila in vse skupaj odpeljali v oddelek za invalidno mladino Stara Gora, ki deluje v okviru šempetrske splošne bolnišnice. Tu se zdravijo in rehabilitirajo predvsem otroci z motnjami v gibanju ter drugimi kombiniranimi motnjami v razvoju.

Slika je simbolična.

Z darili, ki jih bodo zbrali na poseben način, bodo razveselili otroke že enajsto leto zapored, so sporočili iz Motokluba Rihemberk. Po prvi tovrstni akciji, ko je bil odziv otrok in osebja bolnišnice pozitiven, je nemudoma padla odločitev, da dogodek postane tradicionalen, k sodelovanju pa se povabi tudi druge slovenske in italijanske moto klube. Predvsem slednji se dogodka množično udeležujejo vsa leta.

V prvem letu so motoristi sami zbirali darila, v drugem letu in vseh nadaljnjih pa je bil dogodek bolje organiziran ter tudi medijsko podprt, da so poleg motoristov darila prispevale tudi vse trgovine v Qlandii, od tretjega leta akcije dalje pa trgovine v Mercator centru Nova Gorica. V zadnjih letih sicer motoristi niso želeli publicitete, vendar so se predlani odločili drugače.

"Meniva namreč, da si dejanja in prizadevanja motoristov zaslužijo pozornost, kajti skupaj smo zbrali že skorajda 30.000 evrov in otrokom peljali televizorje, računalniško opremo, respiratorje, opremo za telovadnico, mize, stole, blazine za telovadbo, črpalko, posebno posteljo, klimatsko napravo ter veliko malih medicinskih pripomočkov, za katere ponavadi zmanjka sredstev," sta povedala pobudnika akcije Erik Breščak in Nataša Frelih.

Motoristi bodo danes ob 13. uri obiskali Mercatorjev center v Kromberku in v vožnji skozenj zbirali darila tamkajšnjih trgovcev. Nato se bodo skozi Novo Gorico zapeljali do bolnišničnega oddelka za invalidno mladino v Stari gori, kjer jih pričakujejo danes ob 14. uri. Dobrodelni dogodek bodo motoristi zaključili s prijetnim druženjem.

Deli novico: