DRUG NAZIV, ISTA ZGODBA: Nategovanja (o 2. tiru) je enkrat dovolj!

Kakor da javnost ne bi spregledala grozljive igre, ki se je dogajala s TEŠ 6, nam sedanja vlada poskuša vsiliti še dosti hujšo inačico, ki se ji reče "drugi tir", v današnji kolumni piše Zmago Jelinčič Plemeniti.

Vlada poskuša v okvir tega, da potrebujemo drugi tir, spraviti gromozanske zaslužke nekaterih, predvsem tistih, ki jih po naslednjih volitvah ne bo več na položajih. Stotine milijonov naj bi poniknilo v nenasitne žepe, državljani naj bi jih prispevali iz svojih žepov, za to pa bi dobili le en tir, dolg zgolj kakšnih 28 km. Ljudi se vleče za nos, kakor bi kdo lahko rekel z nago ritjo po črepinjah. Zato je nujno, da se sedanji koncept prepreči!

Slovenija sicer potrebuje drugi tir. Potrebuje dvojni tir, pa ne samo do Divače. Slovenija potrebuje popolno prenovo železniškega sistema. Posodobitev prav vseh železniških povezav v državi je vitalnega pomena za naše gospodarsko preživetje. Nismo pa za to, da se nekateri norčujejo iz nas in nam kradejo.

Violeta Bulc

Bojim se, da je namen nekaterih, da se Slovenija osami in odrine nekam na rob. V Bruslju imamo nekakšno evropsko komisarko za infrastrukturo, Bulčevo, od katere imamo zgolj to, da se pojavlja na lestvicah priljubljenosti čisto na vrhu. Drugega nič. Ni pripeljala v državo niti enega samega evropskega evra, medtem ko je njen predhodnik Italijan za svojo državo naredil ogromno.

V Beogradu se je organizirala posebna delovna skupina za razvoj železnic jugovzhodne Evrope (Special Task Force SEESARI – South East Europe Alliance for Rail Innovation), kjer nameravajo povezati jugovzhod Evrope s centralnim delom. Z idejo in izvedbo se strinjajo Makedonija, Srbija, Bosna, Hrvaška, ustavi pa se pri Sloveniji. Kakor kaže, razen tega da imamo v tej organizaciji Slovenci svojega človeka, direktorja Prometnega inštituta iz Ljubljane, o tem gospa ne ve kaj dosti. Tudi to ji, kakor kaže, ni znano, da bi se gradila hitra železnica čez celo nekdanjo Jugoslavijo, ampak izgleda zgolj do slovenske meje.

Bojim se, da bo trasa zaradi naših politikantov s hrvaške zavila na Madžarsko. Tako kot so Slovenijo pri železniški povezavi Baltik – Adria odrinili na stran. Naše države tam ni, je niti ni bilo, in železnica gre iz Avstrije mimo nas v Italijo. Vprašanje je, ali komisarka to sploh ve? Sicer pa, Bruselj ne potrebuje pametnih in prodornih, potrebuje poslušne. In za kaj takega so nekateri v Sloveniji ravno pravšnji.

Pa nazaj k drugemu tiru! Takšnega, kot nam ga ponujajo, ne rabimo in ga nočemo, nategovanja je enkrat dovolj. Naj se naredi nova trasa, najprej za ta del, potem pa naprej čez vso državo. Avstro-Ogrska je naredila to našo progo praktično na roke, od Dunaja do Trsta, pa za manj denarja. Zgodbice, da ne bo denarja iz Bruslja, če se ne potrdi sedanja trasa, pa so vse v stilu Janka in Metke. Ali, še bolje, Mirka in Violete. 

Deli novico:

same cvetke |  26 .05. 2017 ob  20: 50
Sds,Nsi in plemeniti Zmago lepa druščina za našega asa.
Slovenac |  26 .05. 2017 ob  17: 03
-3
Zmagota za župana Kopra.
1 1 = ... |  26 .05. 2017 ob  14: 50
Čudne, čudne stvari se dogajajo. Popovič je zadnje čase oživel na način, kot je nenadoma in kar na lepem "zdivjal" tisti znameniti bikec Ferdinand, ker ga je v areni pičila čebela. Na lepem se je začel oglašati tudi "plemeniti", ki je dolgo užival svoje zimsko spanje. Pa še Janša, ki je dolgo abstiniral od svojih tipičnih politično družbenih provokacij in si celo DOVOLIL, da po priljubljenosti med politiki pristane na samem repu, je začel preudarno spet dvigovati svoja zatajevana krila... NEKAJ SE PRIPRAVLJA, FOLK, ZAGOTOVO SE!!!! Ta tri dogajanja in TI TRIJE LJUDJE niso "slučaj"!!!!
ivane |  26 .05. 2017 ob  14: 19
naše železnice so v slabšem stanju kot islandske, s tem da Islandija sploh nima železnic!
zmago ljudski |  26 .05. 2017 ob  11: 20
ker ni več parlamentarec, je zmanjkalo denarja in hišo mora končati. zato je začel nakladati. zakaj ste mu članek objavili ( je kaj novega, izvirnega, utemeljenega in dokazanega ? ), tako zna bloditi marsikdo.
pinko.palinko |  26 .05. 2017 ob  10: 20
pa kje ste tega pobrali? Kaj mu je zmanjkalo šoldov za končat hišo?
Pjero |  26 .05. 2017 ob  10: 14
Kaj pa je Violeta Bulčeva kriva? Je pametna izobražena ženska in se dobro zaveda s kakšnimi Indijanci doma v Sloveniji ima opravka. Ironija vsega pa je tudi, da so ji prav ti Indijanci omogočili naskok na to mesto v Bruslju. Dobro pozna situacijo in hotenja hudodelskih združb v Ljubljani, ima dobro službo, zato modro molči.
intervju |  26 .05. 2017 ob  10: 04
Voliti je treba tako da imate korist od tega. In ne volit stare šupke pred penzijo ki govorijo v svoj brk in se ne upajo pogledat v oči.
@ satir | danes ob 08:42  |  26 .05. 2017 ob  09: 15
ma mora dat glas za unega, ki mu je podaril parcelo, mogoče mu bo še hišo dokončal, seveda če bo Murko za to!
muffa |  26 .05. 2017 ob  08: 43
15
enkrat, ko prilezeš v bruselj, postaneš EU birokrat z doooobro plačo, ki v istem trenutku pozabi od kod je doma. Zakaj je bulc vedno na vrhu lestvice priljubljenosti ? ovce pač odgovarjajo na ankete.....
satir |  26 .05. 2017 ob  08: 42
16
Saj je vse res, ampak, kdo se oglaša. Plemeniti, pha, tolikokrat jeimel možnost vstopit v vlado pa ni nikoli sprejel koalicije. Ja ker bi bilo treba delat, pa kaj pokazat, vendar je bolj komotždet v opoziciji in najedat proti oblasti... sedaj bi spet rad prišel v parlament, da bi se obračal po vetru in ker mu manjka za končat bajto v žusterni... Zmago samo tiho, ker si poln grehov kot klateški pes bolh.
Je pa res vse kar piše..... ali kakor bi rekli naši jugoviči: nemaš pravo glasanja !!!
flopka |  26 .05. 2017 ob  08: 36
Zakaj jih pa volite?
1