ODPRAVLJANJE POSLEDIC NEURJA: Cesta med Šmarjami in Dragonjo ostaja zaprta

Obala

Potem ko sta naraščanje vodotokov in močan veter v ponedeljek ohromila Slovenijo, se bo odpravljanje posledic neurja nadaljevalo tudi danes. Nekaj tisoč odjemalcev je bilo zvečer še vedno brez električne energije, nekatere ceste pa so prevozne le za silo. Na več osnovnih šolah bo tudi danes pouk odpadel ali se bo izvajal v okrnjeni obliki.

Zaradi vremenskih razmer je v torek po nekaterih šolah pouk odpadel, drugod pa je potekal v okrnjeni obliki. Pouka tudi danes ne bo v OŠ Brezno Podvelka, OŠ Stara Cerkev Kočevje, podružnici Željne, OŠ neznanih talcev Dravograd in podružnici Ojstrica.

Hidrologi pričakujejo, da bosta ponoči naraščali in poplavljali na izpostavljenih mestih Sava v srednjem in spodnjem toku in Krka. Na območjih pogostih poplav se razlivajo Vipava, Sava Bohinjka, Sava v zgornjem toku, Meža na Koroškem, Drava ter posamezni vodotoki na Notranjskem in Dolenjskem. Pretoki teh rek upadajo. Agencija za okolje je sicer zaradi odjuge in velike količine novega snega izdala opozorilo pred snežnimi plazovi v gorah.

Potem ko je ujma velike težave povzročila tudi v dobavi električne energije, bodo elektro podjetja nadaljevala odpravljanje okvar. Pričakujejo, da bodo preskrbo z električno energijo danes dokončno uredili. Brez električne energije je bilo zvečer po vsej Sloveniji še vedno nekaj tisoč gospodinjstev.

Zapore cest 

Na južnem Primorskem je še vedno za promet zaprta cesta med Šmarjami in Dragonjo, na severnem Primorskem pa lokalne ceste Miren-Renče, Renče-Britof, Zalošče-Saksid in Preserje-Potoče.

Deli novico: