PRIPRAVLJALNA DELA ZA DRUGI TIR: Izbrana Kolektor CPG in sarajevski Euroasfalt

Koper

Pripravljalna dela za drugi tir oz. izgradnjo dostopnih cest do trase bosta izvedla Kolektor CPG in sarajevski Euroasfalt, ki sta na razpisu Direkcije RS za infrastrukturo kandidirala s 14,48 milijona evrov vredno ponudbo. Sklep o izbiri izvajalcev je pravnomočen.

Rok za prijavo na razpis za pripravljalna dela za drugi tir se je iztekel 24. oktobra, na direkciji pa so prejeli 15 pobud. Kolektor CPG in Euroasfalt, ki trenutno gradi zadnji del podravske avtoceste proti mejnemu prehodu Gruškovje, sta poslala najnižjo v vrednosti slabih 14,5 milijona evrov, je  prvi poročal Radio Slovenija.

Izbrana izvajalca bosta morala dostopne ceste zgraditi v 12 mesecih od uvedbe v delo. Pripravljalna dela bodo sofinancirana z evropskimi sredstvi, ki so bila Sloveniji za projekt dodeljena v okviru instrumenta za povezovanje Evrope (Cef). Projektno podjetje 2TDK omenjenega denarja še ne more počrpati, saj zakon o drugem tiru, ki omenjenemu podjetju podeljuje koncesijo, še ne velja.

Pobudnik referenduma o zakonu o drugem tiru Vili Kovačič se je namreč dan po tem, ko je Državna volilna komisija objavila končno poročilo o izidu glasovanja zoper poročilo pritožil na vrhovno sodišče. Slednje mora o zadevi odločiti do konca meseca.

Tako državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu ter vodja projekta drugi tir Jure Leben kot generalni direktor 2TDK Metod Dragonja sta pred dnevi opozorila, da zaradi neveljavnosti zakona že nastaja gospodarska škoda. Slovenija poleg omenjenih 44 milijonov nepovratnih evropskih sredstev ne more počrpati niti 109 milijonov evrov, ki jih je Evropska komisija v okviru t. i. blending razpisa v sklopu instrumenta Cef namenila drugemu tiru.

Deli novico:

LoLeK |  08 .12. 2017 ob  03: 07
Sama korupcija kamor pogledaš
Cerar |  07 .12. 2017 ob  10: 12
PA KDO DRUGI RES SE JE ZA VPRASAT ZAKAJ JE KOLEKTOR KUPIL CPG IN OSTALE FIRME PREDEN SE JE ZACELA BORBA ZA 2 TIR TO JE KOT VCASIH KO JE IMELO PRIMORJE IN SCT MONOPOL PETRIC PA JE TAKO ALI TAKO KUCANOV DECKO V FORUMO 21
Atila |  07 .12. 2017 ob  08: 38
Spet!!!!!
Čudnih tansakcij koliko hoceš!!!
Tipicno SLO
Xxxx |  07 .12. 2017 ob  08: 18
Kaj v nasi sloveniji nimama nobene druge firme ,da moramo v Bosno.Ali se za tem skriva kaksen bogi TAJKUN iz nasih logov. Naj novinarji raziscejo lovke!
Tir |  07 .12. 2017 ob  07: 43
Kaj ni Euroasfalt podjetje od enega Slovenskega ministra.
Banda.