TRAGEDIJA NA AVSTRALSKI FARMI: Dedek pobil družino

Kronika

Umore šestih ljudi na farmi v občini Osmington na jugozahodu Avstralije naj bi po navedbah lokalnih medijev zagrešil 61-letni dedek Peter Miles, ki je nato sodil še sebi. Policija tega sicer ni potrdila, je pa pojasnila, da trenutno ne išče drugega osumljenca. Na posestvu so našli tri puške, ki so bile v dedkovi lasti.

Trupla štirih otrok in treh odraslih članov iste družine je policija odkrila v petek. Avstralska televizija ABC, ki se sklicuje na policijske vire, je poročala, da naj bi se na farmi zgodili umori in samomor. Pet trupel so našli v glavnem poslopju farme, dve na prostem. Poleg tega so na kraju dogodka našli še dve puški.

Poleg Milesa so med umrlimi po včeraj objavljenih podatkih policije, ki jih povzema nemška tiskovna agencija dpa, še njegova 58-letna žena, tretja odrasla žrtev pa naj bi bila njuna 35-letna hči. Ubiti otroci, stari 13, 12, 10 in osem let, so bili njeni. Vse žrtve so po podatkih policije umrle zaradi strelnih ran. Očeta otrok v času tragedije ni bilo na posestvu. Policija je sporočila, da so našli še eno puško, vse tri pa so bile v Milesovi lasti. Ni pa navedla, ali so bile vse tri puške sprožene.

Množična streljanja so v Avstraliji redkost, saj ima država strogo zakonodajo o posedovanju orožja. To mora biti registrirano, čeprav v državo prihaja tudi nezakonito orožje. Če se bo potrdilo, da je šlo za množično streljanje, bo to najhujši incident v Avstraliji po pokolu letu 1996, ko je bilo v Port Arthurju na Tasmaniji ubitih 35 ljudi.

Osmington v bližini vinorodnega območja Margaret River je približno 270 kilometrov oddaljeno od Pertha, ki je edino velemesto na avstralski zahodni obali.

Deli novico:

@Zakaj | včeraj ob 22:21 |  14 .05. 2018 ob  12: 18
aha, očitno so se mu po tvojem morali nekako zameriti, da je naredil kaj takega. Revež, kdo ve kaj so mu sorodniki naredili, da je izgubil razsodnost. Boli glava ob takih modrovanjih.
@Zakaj |  14 .05. 2018 ob  10: 43
poglej si malo raje statistiko, ko nasilnež ubije bivšo, ugotovi pa se, da je nasilje trajalo dolga leta že prej. Razlog? Zloba, sadisem, psihopat, ....
Zakaj |  14 .05. 2018 ob  10: 23
Pa čisto normalno, da za umor ni nobenega opravičila ( očitno ne razumeš kaj bereš), obstaja pa sigurno razlog, radi česar je do tega dejanja prišlo. Več motivov je lahko, eden je lahko tudi ta, katerega sem sam navedel, pe tudi kar ti misliš ni izključeno, čeprav, če bi bilo po tvoje, bi ga prej oni njega, kot pa to kar se jezgodilo. Po navadi popeni tisti, kateremu se je godila krivica.
Justino |  14 .05. 2018 ob  09: 26
Deda je skadi đulo in pobil družino !
@zakaj |  14 .05. 2018 ob  07: 23
iščeš opravičilo za pomor otrok? Morda pa je bil samo fuknjen, zloben vse življenje, nasilen, zlorabljal ... zdaj pa se mu je do konca utrgalo.
Zakaj |  13 .05. 2018 ob  22: 21
-2
Kdove kaj so se mu zamerili ? Da je ponorel? Nekaj je moralo bit hudo narobe, da je zgubil razsodnost.
Kakšen "dedek" neki |  13 .05. 2018 ob  19: 57
ostareli morilec, ne pa "dedek".