OTROCI SE V VRTCU NE MOREJO BREZSKRBNO IGRATI: Ovirajo jih mačji iztrebki

Goriška

V štanderškem vrtcu Pika Nogavička v Gorici se soočajo z velikim problemom. Zaradi mačk, ki svoje fiziološke potrebe opravljajo na dvorišču vrtca, se otroci ne morejo brezskrbno igrati. Občinska uprava v Gorici preverja, kako rešiti dolgoletne težave. Med rešitvami je tlakovanje dvorišča, ki pa bi stalo 18 tisoč evrov.

Kot piše Primorski dnevnik, je na zadevo med ponedeljkovim zasedanjem občinskega sveta opozorila občinska svetnica Marilka Korsič. Največja težava je pesek, ki pokriva del dvorišča, in k opravljanju fizioloških potreb kliče okoliške mačke. Ravnateljica vrtca že leta opozarja na težave. Pred časom je občina sicer namestila aparate za odganjanje mačk, a tej očitno niso dovolj učinkoviti.

Po ogledu dvorišča s strani veterinarskega inšpektorja, odbornice Chiare Gatta, mestnega redarja in uslužbencev urada za okolje lanskega decembra, je sanitarna inšpekcija prišla do zaključka, da bi morali zmanjšati oziroma kar odstraniti površino s peskom in postaviti nove ultrazvočne naprave, saj so dosedanji aparati za odganjanje mačk neučinkoviti, piše časnik.

A je težava v višini investicije. Tlakovanje dvorišča naj bi stalo 18 tisoč evrov, zato bomo najprej preverili, ali bi lahko dvorišče prekrili s kamenčki oziroma z drevesnim lubjem.

Deli novico:

Dani |  20 .05. 2018 ob  04: 20
Jurij. Tebi bi jaz nastavil strup!!!
jurij |  16 .05. 2018 ob  19: 15
-3
nastavit strup za mačke.