EVROPSKE GLASBENE NAGRADE MTV: V igri tudi slovenski band

Glasba

V Londonu bodo nocoj podelili evropske glasbene nagrade MTV. Največ, šest nominacij ima ameriška pevka Taylor Swift, med drugim za najboljšega izvajalca in najboljši video. V kategoriji MTV Best Adria Act pa je nominirana tudi slovenska zasedba Koala Voice.

Taylor Swift (zgoraj) je v videu za singl Look What You Made Me Do z novega albuma Reputation nedavno presenetila s prenovljeno podobo. V videu je glasbenica, ki jo obožujejo najstniki po vsem svetu, predstavila svojo bolj zloveščo stran. Video za skladbo je po objavi na YouTubu podrl rekord gledanosti v prvem dnevu.

S petimi nominacijami ameriški country pop pevki sledi mlada kanadska senzacija Shawn Mendes, štiri nominacije pa sta si prislužila angleški tekstopisec in glasbenik Ed Sheeran ter ameriški raper Kendrick Lamar, veliki zmagovalec avgustovskih MTV-jevskih video nagrad.

Nominacije za najboljši nastop so si med drugim prislužili v Los Angelesu živeči DJ Steve Aoki za posebni koncert v sklopu MTV na Malti ter Foo Fighters za prenos koncerta iz Barcelone.

Koala Voice

Med letošnjimi nominiranci za evropske glasbene nagrade MTV je tudi četverica iz Kisovca Koala Voice, ki se za nagrado poteguje v kategoriji MTV Best Adria Act. O zmagovalcu odločajo glasovi občinstva, in sicer na uradni povezavi. Glasovanje je trajalo do sobote.

Glasbene nagrade MTV Europe se od MTV video nagrad razlikujejo po tem, da upoštevajo mednarodni odmev glasbenih izvajalcev, med nominiranci pa so tudi izvajalci, ki ne prepevajo v angleščini.

Koala |  12 .11. 2017 ob  11: 45
25.11. jih pridite poslušati v Center mladih Koper

https://www.facebook.com/events/398148770601738/?ti=icl