KDO NAJBOLJE 'SEJE' SLOVENSKI TURIZEM? Prijavite izvirne dosežke

Slovenija

Slovenska turistična organizacija (STO) je tudi letos pripravila razpis za podelitev sejalca, priznanja za ustvarjalne in inovativne dosežke na področju novih proizvodov, procesov in/ali trženjskih pristopov v turizmu. Lani sta bila sejalca dva, in sicer Fontana piv zeleno zlato v Žalcu in Expo Postojnska jama Kras.

Prijave na izbor zbirajo do 11. junija. Med prijavljenimi projekti bo strokovna komisija izbrala polfinaliste, ki jih bo nato obiskala na terenu in določila finaliste. Zmagovalca bodo razglasili na oktobrskih Dnevih slovenskega turizma.

Sejalec je priznanje za tiste novosti, ki prispevajo k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije. Medtem ko s priznanjem snovalec STO nagrajuje najboljše ideje, ki se morajo šele uresničiti, pa se s sejalcem poklonijo že uresničenim uspešnim novostim.

Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma do leta 2021 predvideva dvig prilivov iz naslova izvoza potovanj na od 3,7 do štiri milijarde evrov. Za dosego tega cilja pa bo ključna inovativna ponudba z višjo dodano vrednostjo, izpostavljajo slovenski turistični delavci.

Deli novico:

Turist |  15 .05. 2018 ob  09: 08
Kot na vseh natečajih, se že v naprej ve kdo, pa komu, kot je praksa v tej prelepi Sloveniji. Tako , da je škoda vsakršnega truda, napora in tudi financ za nek nov produkt, ker ga ti tički na visokih vejah in petkah pohamsajo. Škoda za mlade in ljudi dobrih idej !
Pa lep turizem s turško muziko vam želim