OGORČENE MAME: Vzgojiteljice na malčkih izvajale kozmetične popravke (FOTO)

Svet

Dve ogorčeni materi sta vzgojiteljice vrtca iz Washingtona obtožili, da so na njunih otrocih izvajale kozmetične posege. Pulile naj bi jim obrvi, in to brez dovoljenja staršev. So si dovolile preveč?

Slika je simbolična.

Potem ko je 19-letna Alyssa Salgado iz Washingtona prišla v vrtec po svojo hčer, je na njenem obrazu, med obrvmi, opazila rdečico. Sprva je posumila, da se je malčica udarila med igro, po podrobnejšem pregledu pa je ugotovila, da ima deklica drugačne obrvi, poroča Sputnik news. 

Ogorčena mama je opazila, da so hčerki obrvi, brez njenega dovoljenja, izpulile vzgojiteljice. Fotografije, ki malčico prikazujejo pred kozmetičnim posegom in po njem, je objavila na družbenem omrežju Facebook in zapisala: "Niso se imele pravice dotikati moje hčerke!" Dodala je, ima svojo hčer rada natanko takšno, kot je, z vsemi dlačicami in morebitnimi 'napakami' vred, "one pa so si vzele pravico, da popravljajo njen videz".

Vzgojiteljice so lepotno 'popravile' še enega dečka. Kmalu po Alyssini objavi fotografij se je namreč oglasila še ena mamica z enako zgodbo. Vzgojiteljice so v istem vrtcu populile obrvi njenemu enoletnemu sinu. Tudi ona je kot dokaz priložila fotografije. Za pojasnila se je obrnila tudi na vzgojiteljice, ki pa so ji cinično odgovorile, da je "nihče ne sili, da vozi otroka v njihov vrtec".

V le nekaj dneh je Alyssino objavo delilo več kot 20 tisoč ljudi, prejela je tudi številne komentarje podpore. Odgovorni v vrtcu so medtem le sporočili, da zadevo temeljito preučujejo.

Deli novico: