PIVKA PERUTNINARSTVO SANJA O MIPU: V Kromberku se obeta okoli 50 delovnih mest

Goriške zgodbe

Pivka perutninarstvo, ki je edina oddala ponudbo za nakup poslovnih prostorov in opreme Mipa v stečaju v Kromberku, ima zaradi rasti proizvodnje na sedanji lokaciji v Pivki veliko prostorsko stisko, zato bi želeli program mesnih izdelkov preseliti na novo lokacijo in si tako zagotoviti razvoj, je za STA povedal predsednik uprave družbe Janez Rebec.

"Prostori Mipa so bili grajeni namensko kot mesnopredelovalni obrat in za druge dejavnosti niso primerni. Za Pivko perutninarstvo pa omogočajo širitev proizvodnje z obstoječimi in novimi izdelki ter krepitev tržne pozicije na obstoječih in novih trgih. Naša ponudba omogoča, da žalostna zgodba Mipa dobi srečen epilog," je povedal Rebec, ki ocenjuje, da so eno redkih podjetij v Sloveniji, ki lahko uspešno nadaljuje proizvodnjo, razvoj, prodajo in dolgoročno tudi potrebne investicije na tej lokaciji blizu Nove Gorice. "Če bi se ob tej prodaji oprema odmontirala, bi kompleks izgubil funkcionalnost kot celota. V tem primeru bi bila za nas ta zgodba nezanimiva," je še dejal Rebec.

Če se bosta stečajni upravitelj Mipa Marko Zaman in upniški odbor odločila za prodajo Pivki perutninarstvu, bo delovno mesto v Kromberku našlo okoli 50 delavcev.

Rebec je poudaril, da imajo kot živilskopredelovalno podjetje s skoraj 140-letno tradicijo ustrezen strokovni kader, potrebno znanje in kompetence ter uveljavljene blagovne znamke, aktivni pa so na 23 trgih, zato meni, da je ponudba uresničljiva in pozitivna za slovenski prostor. "Upamo, da bodo odločevalci ob presoji naše ponudbe presegli pogled na kratkoročne cilje ter se zavzemali za dolgoročno vzdržnost slovenske živilsko predelovalne panoge," je pristavil.

Stečajni upravitelj Mipa Zaman je v četrtek za STA povedal, da je Pivka perutninarstvo za Mipov obrat ponudila 4,2 milijona evrov. Ali je ponudba ustrezna, bodo odločili upniki, Zaman pa je ugotovil, da boljše trenutno ni.

Zbiranje ponudb za Mipovo premoženje v Kromberku se je začelo oktobra, Zaman pa se je namesto za dražbo odločil za prodajo prek mednarodnega posrednika. Soglasje k temu načinu prodaje sta dala tudi novogoriško okrožno sodišče in upniški odbor. Za posamezne nepremičnine ni bilo ponudb, za premičnine pa prek dražbenega sistema 8800 ponudb s strani 93 različnih ponudnikov.

Ob prvotni cenitvi preostalega premoženja je bil kromberški obrat v celoti ocenjen na 30 milijonov evrov, pozneje pa se je cena bistveno nižala.

Deli novico:

goričan |  25 .12. 2017 ob  09: 04
Gre se, da ti delavci, ki so zaradi lopovske uprave, izgubili službo, sedaj nekaj dobijo iz stečajne mase!
Plus 50 novih delovnih mest bo.

No upam, da bo, da se ta kalvarija MIPa že enkrat konča in začne tam v Kromberku neka nova zgodba.

pajaco |  25 .12. 2017 ob  08: 55
veganski, če bi tvoja veljala bi na svetu vladale živali, ti pa še za hrano ne bi bil dober.
GO VEGAN |  24 .12. 2017 ob  19: 42
al pa si sam zakolji svojo domačo žival in jo pojej, če sevda to lahko storiš .....če si neandertalče lahko sicer pa ......GO VEGAN...
mesarji pa naj si drugačno službo najdejo ....
goričan |  24 .12. 2017 ob  08: 53
Ma naj se enkrat že proda ta nekdanji MIPov obrat in začne spet proizvodnja.
Pa bivši delavci nič krivi naj bodo le poplačani iz stečajne mase!