Pobegnil s kraja nesreče, nato napadel policiste!

Kronika

31-letni voznik je v četrtek zvečer najprej povzročil prometno nesrečo v Grosupljem ter s kraja odpeljal. Ko so ga policisti izsledili, je med postopkom policistom začel groziti, nato pa jih je tudi napadel. Policistka je bila pri tem lažje poškodovana, policisti pa so morali uporabiti prisilna sredstva, 31-letnika so pridržali.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana, so jih občani Grosupljega v četrtek, nekaj minut čez 20. uro obvestili o prometni nesreči. Voznik osebnega vozila je namreč zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v betonska cvetlična korita, nato pa s kraja odpeljal.

Policisti so 31-letnega voznika nekaj minut pozneje izsledili v Grosupljem, po grožnjah in napadu na policiste pa so ga pridržali zaradi preprečitve uradnega dejanja in napada na uradno osebo. Kot so navedli, je pri preprečitvi uradnega dejanja uradne osebe aktivno sodeloval še mladoletnik, ki je bil na kraju dogodka.

V nadaljnjem postopku so policisti ugotovili, da je 31-letni voznik kršil cestno prometne predpise zaradi neprilagojene hitrosti, vožnje z neregistriranim vozilom, prav tako je odklonil strokovni pregled, ki bi pokazal, če je vozil pod vplivom alkohola, so še sporočili s PU Ljubljana.

Deli novico: