PODKUPLJIVI INŠTRUKTOR: Od 25 do 600 evrov za lažjo pot do vozniškega izpita

Kronika

Učitelj vožnje in teorije v eni izmed šol vožnje z območja Celja je sprejemal nedovoljene nagrade, med drugim za neupravičeno pridobivanje evidenčnih kartonov vožnje. Od kandidatov za voznike je zahteval gotovinsko nagrado od 25 do 600 evrov, so sporočili s Policijske uprave Celje. Kazensko so ovadili 10 fizičnih in eno pravno osebo.

Celjski kriminalisti so zaključili preiskovanje sumov storitev več korupcijskih kaznivih dejanj nedovoljenega sprejemanja in dajanja daril. Ugotovili so, da je učitelj vožnje pri opravljanju gospodarske dejavnosti v letih 2016 in 2017 od kandidatov za voznike zase zahteval in sprejemal gotovinske nagrade.

V zameno za nagrado je kandidatom nezakonito in v nasprotju s predpisi, ki urejajo področje pravil in pogojev za usposabljanje kandidatov za voznike, uredil vpis v šolo vožnje, neupravičeno pridobil evidenčni karton vožnje, s ponarejanjem poslovne dokumentacije uredil, da kandidatom ni bilo treba biti prisoten na obveznem teoretičnem programu usposabljanja, in uredil, da jim ni bilo treba v celoti izvesti predpisanega praktičnega dela usposabljanja.

Celjski kriminalisti so na pristojno državno tožilstvo podali 15 kazenskih ovadb s področja korupcije in druge gospodarske kriminalitete. Ovadbe so podali zoper deset fizičnih in eno pravno osebo.

Ker obravnavana zadeva zajema tudi področje preventive in varnosti v cestnem prometu ter pogoje za udeležbo voznikov v cestnem prometu so kriminalisti o ugotovljenih hujših kršitvah s področja izvajanja strokovnosti, kakovosti in zakonitosti obvestili javno agencijo za varnost prometa, so še zapisali.

Deli novico: