ŠE EN JUNAK: Policist v prostem času prekrižal načrte sumljivcu

Slovenija

Potem ko je minuli teden ljubljanski policist v prostem času prekrižal načrte roparju banke, se je v petek zvečer podobno izkazal tudi policist v Domžalah. V prostem času je opazil sumljivo ravnanje Ljubljančana in ga, potem ko ga je ta napadel, zadržal do prihoda policijske patrulje.

Fotografija je simbolična.

Domžalski policist je namreč v petek zvečer med sprehajanjem psa opazil moškega, ki se je skrival med vozili, oblečen je bil v temna oblačila, obraz pa je imel zakrit s kapuco. Ob srečanju z njim je sumljivi moški kraj zapustil, policist pa si je zaradi sumljivih okoliščin ogledal vozila ter okolico in pri tem v temnem delu sosednje ulice po krajšem času ponovno naletel na isto osebo, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Policist je nato moškega povprašal, če koga išče ali potrebuje pomoč. Ta pa ga je nenadoma napadel ter z udarcem lažje poškodoval. Policist se je ubranil, se izkazal s službeno izkaznico ter ga do prihoda domžalskih policistov obvladal.

Policisti so pri Ljubljančanu našli prikrito radijsko zvezo, ki jo storilci med izvrševanjem kaznivih dejanj uporabljajo za medsebojno komunikacijo. Obravnavajo pa ga zaradi suma kaznivega dejanja zoper javni red in mir, saj je do prihoda policijske patrulje z uporabo sile proti policistu še večkrat poskušal pobegniti.

Moškega so policisti pred tem dogodkom že obravnavali zaradi tatvin. Na kranjski policijski upravi sicer tisti večer niso zabeležili kaznivih dejanj, vredne stvari pa so po dogodku lastniki pobrali iz svojih vozil.

Deli novico:

Bravo fantje  |  13 .03. 2018 ob  12: 51
Razbiti bando. .upam da dobita nagrado
Pajo |  13 .03. 2018 ob  12: 13
Poznam par varnostnikov ki so isto reagirali pa delajo še za manjši osebni dohodek in so pozabljeni !
Izolan | danes ob 10:56  |  13 .03. 2018 ob  11: 11
Ma ne se bat...zgodba je sigurno PRIREJENA, ce ne izmisljena, kot je praksa pri policajih.

Najmanj kar je je, da ga je tip napadel PO TEM ko je pokazal izkaznico...
Izolan |  13 .03. 2018 ob  10: 56
Jaz na njegovem mestu bi se naredil da nevidim nic! Za placo ki jo imajo se to kar delajo je tumac! Brez neprebojnih jopicev itd.... ta policist je res nor!