SLOVENSKA POLICISTA S PESTMI NAD 82-LETNEGA TRŽAČANA? Verzija koprske PU drugačna

Kronika

Petkov deževni večer je postregel z incidentom, v katerega sta bila vpletena kozinska policista in starejši par Tržačanov. Zakonca sta se vračala z večerje na Kozini ter v enem od krožišč pred očmi policijske patrulje zapeljala v nasprotno smer ter nadaljevala pot proti Krvavemu potoku. Policista sta par, 82-letnega moškega in njegovo 75-letno ženo, nato ustavila, preverjanje pa se je končalo z razbitim nosom 82-letnika, za kar je njegov sin v pogovoru za Il Piccolo okrivil nasilna slovenska policista. Verzija Policijske uprave (PU) Koper je nekoliko drugačna.

Po pripovedovanju sina sta policista njegovega priletnega očeta pretepla do krvi, ga vklenila ter polegla ob rob ceste, kjer naj bi v dežju vsaj pol ure čakal na prihod reševalcev. Kot je še dodal, njegova starša nista z ničemer izzvala policistov, prekršku v krožišču, zaradi česar so se okoli 21.30 odpravili za njima, pa naj bi botrovale vremenske razmere in slaba vidljivost.

Na koprski PU so v odzivu na obtožbe pojasnili, da sta policista pregledala voznikove dokumente ter mu pojasnila, da mora zaradi napačne vožnja v krožišču plačati 160 evrov kazni.

Prav to naj bi bil tudi razlog za vročo kri. Za razliko od sina, ki je za italijanski časnik dejal, da starša nista z ničemer vzpodbudila reakcije slovenskih policistov, so nam na PU Koper pojasnili, da je Tržačan razburjen "pričel kričati in mahati proti policistu in ga zatem še prijel za ovratnik. Po prvih zbranih ugotovitvah sta se pričela prerivati, pri tem pa je kršitelj policista lažje poškodoval."

Ob posredovanju drugega moža v modrem, ki je 82-letnika obvladal, je moški padel na tla. Tržačan je takrat dobil udarec v nos in odrgnine, še dodajajo na PU Koper. Policista sta nato poklicala reševalce, ki so ga odpeljali v Splošno bolnico Izola.

Il Piccolo še piše, da sta policista odrinila tudi ženo, ki naj bi nato peš odšla do nekaj kilometrov oddaljene hiše, od koder je poklicala sina, s katerim sta se nato odpeljala do Izole. 

82-letnika so zjutraj prepeljali v tržaško bolnišnico, policisti pa so mu še prej izrekli globo zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov, nato pa še globo zaradi neupoštevanja odredbe policista in zaradi nedostojnega vedenja. "V Splošni bolnici Izola mu je bil odrejen še strokovni pregled za alkohol, ki ga je odklonil, zato mu sledi obdolžilni predlog," so še dodali na policiji. Po sinovih besedah je pregled odklonil, da ne bi prišlo do manipulacije rezultatov.

Na PU Koper danes dogodek podrobneje preverjajo.

Deli novico:

Bajdlek |  28 .12. 2017 ob  20: 17
Nonič je verjetno pogledal pregloboko v kozarec in kot mnogi ki ne znajo vozit v krožišču zapeljal v nasprotno smer. Po preverjenih informacijah je nonič po izreku kazni žalil in brcnil policaja. Mislim da nekega brutalnega nasilja nad njim ni bilo saj tako starega človeka že samo postrani pogledaš pa ima zlomljen kolk. Dejstvo pa je da so v Trstu to izkoristili pripadniki vemo katere struje in popljuvali slovenijo kot so prej pljuvali Jugoslavijo.
Informacijo lahko predstaviš v različnih verzijah, resnica pa je dostikrat izkrivljena, sploh v medijih.
@hm |  20 .12. 2017 ob  07: 19
Kaj boš zdaj rekel? Malo je treba odpret oči ne samo pisat kaj ti zapaše. Tega je še ogromno pa ne bom zdaj lepil po tem portalu.
@tako je |  20 .12. 2017 ob  07: 13
Hahahahahaha pa daj ne delaj budalo iz sebe. Policija ne bo nobenega odpeljala v zapor, ker si ti čakala "samo" na svojo teto. Hahahaha šaljivci eni hahahaha
Bog ve kaj si ti počela.
Hm |  19 .12. 2017 ob  20: 54
-1
To ni profesionalen pristop policije, kljub verjetnemu arogantnemu obnašanju možakarja. Takšnega obnašanja do (starejših) Slovencev nisem nikoli zasledil pri sosedih, v Italiji ali Avstriji.
Pravljična dežela |  19 .12. 2017 ob  20: 47
Stavim, da je medtem, ko sta slovenska junaka pretepala kmalu 100 letnega dedka, mimo peljalo vsaj nekaj pakistanskih migrantov in kopica albanskih prekupčevalcev z mamili. Verjetno tudi kakšen komunist s polnimi žepi nakradenega denarja.
policaja sigurno lažeta |  19 .12. 2017 ob  20: 08
in krijeta drug drugega
@tako je |  19 .12. 2017 ob  18: 03
-2
Meni se je to zgodilo pred nekaj leti,ko sem cokala teto pred njeno hisi na plocniku,ne vprasat skoraj so me odpeljali v Coroneo(trzaski zapor) To je bilo prvic,zadnjic in nikoli vec!
Tako je |  19 .12. 2017 ob  16: 46
Treba se je samo vprašat kako bi bil kdor koli tretiran če bi se tako obnašal v Italiji z njihovimi policaji?!
Če kdo ne ve naj proba mislim da bi bilo to samo enkrat in nikoli več in bi bil tiho ko rit!
Xxxx |  19 .12. 2017 ob  15: 35
Kakorkoli ze,ce te policija ustavi ima vzrok za to in ti moras upostevati navodila,ne pa jih zaliti in zmerjati z besedami,kot so scavo.Kdo pa je mozakarju pri teh letih sploh se podaljsal izpit?Za casopis Il Piccolo pa se ve,da je itak skrajno desnicarski,kor je tudi velika vecina esulov v trstu. Moje mnenje je ,da bi takim izdali prepoved ,kot nezazeljeni gostje,obnasajo se kakor bi bilo vse njihovo. V kaksni drugi drzavi ne bi sel tako liso!
SHKO (Svobdno hrplsko kozAnsko Območje) |  19 .12. 2017 ob  12: 39
Stop nasilju,nasilje rodi nasilje..... smrkcem na takih SHKO svobodnih območjih kjer imajo vse pod kontrolo100%,! Njim manjka akcije,dolg cajt imajo in nismo vsi enaki,nismo vsi njihovi ljubljenčki,prej polnilci njihovih blagajn.... Stop NASILJU!!!! vse kar potrebujemo je:Ljubezen !!!! <3
@italijoti so.... |  19 .12. 2017 ob  10: 17
Lahko te je sram da tako pišeš.Vetjetno so tvoji starši prišli sem v Istro po 54 letu in dobili prazno stanovanje od domorodcev kateri so odšli.Je pa Trst lepše mesto od Ljubljane pa tudi več pravih slovencev živi tam.
mariopir |  19 .12. 2017 ob  10: 16
Prvo kot prvo, sin laže. Drugo kot drugo, kaj pa imajo za hodit k nam na večerje, A nimajo dovolj ristorantov pri njih doma !
1