SMRČANJA SE LAHKO REŠITE S TO RASTLINO: Jo že imate doma?

Dom

Nadležnega smrčanja se lahko rešite brez obiskov zdravnikov, operacij ali posebnih obližev. Dovolj bo, če si boste omislili okrasno rastlino. A ne katerokoli. Smrčanje bo zmanjšala ali celo popolnoma odpravila okrasna rastlina ananas.

Ta okrasna rastlina, ki se uvršča med Bromelijevke, zelo blagodejno vpliva na dihalne poti, predvsem pa zmanjšuje raven smrčanja. Ananas je nedavno v tujini postal zelo priljubljen, saj so znanstveniki ugotovili, da gre za eno izmed najbolj zdravilnih rastlin, ki jo lahko umestite v svoj dom, piše Svet24.

Trdijo namreč, da ananas proizvaja občutno več kisika in tako močno izboljšuje ozračje v vašem domu, kar pa pomeni, da pripomore tudi k boljšemu in tišjemu spancu. Za dosego najboljših rezultatov rastlino namestite v spalnico oziroma v prostor, v katerem pogosto spite.

Ob tem morate biti zgolj pozorni, da je rastlina v prostoru, kjer bo najnižja temperatura minimalno 16-18 °C, najvišja pa ne bi smela preseči 32 °C.

Za piko na i bo zaradi svojega videza rastlina še odličen okras v vašem domu, plod rastline, miniaturen ananas, pa je celo užiten, še piše časnik.

Deli novico:

zapuščena |  03 .12. 2017 ob  22: 06
Ničkoliko bromelijevk doma, a otroci še vedno včasih smrčijo?