KJE BOSTE JEDLI NAJBOLJŠI SLADOLED? Okus po prekmurski gibanici

Slovenija

Na prvem državnem prvenstvu v pripravi sladoleda, ki je danes potekalo v Novi Gorici, je najboljši sladoled pripravil Tine Valič iz novogoriške Perline kavarne Dolce Vita. Komisijo je prepričal s sladoledom "prekmurska gibanica", ki je inovativna kreacija, narejena iz mlečnega sladoleda in klasičnih sestavin tradicionalne prekmurske gibanice.

V pripravi sladoleda se je sicer pomerilo devet slaščičark in slaščičarjev, so sporočili iz novogoriškega Hita, kjer so v organizaciji Carpigiani Gelato University in Sigep - Italian Exhibition Group v sodelovanju z podjetjem Makabo kot zastopnikom podjetja Carpigiani za slovenski trg pripravili državno tekmovanje.

Vsak izmed tekmovalcev je imel na voljo 30 minut časa za pripravo sladoleda z vnaprej pripravljeno pasterizirano osnovo za sladoled. Sledilo je mešanje in zamrzovanje sladoleda v aparatu za sladoled, nato pa ustvarjanje inovativnih sladolednih kreacij v banjici. Slednje so razstavili v zamrzovalni vitrini.

Ardit Ejupi in Tine Valić

Pri ocenjevanju je komisija upoštevala okus, ki je lahko prinesel polovico vseh točk, strukturo in predstavitev v banjici.

Drugouvrščeni sladoled "dark smoke" je pripravil Ardit Ejupi iz sladoledarne Pingo iz Šentilja.

Tineta Valiča in Ardita Ejupija čaka potovanje v kampus Carpigiani Gelato University v italijanskem mestu Anzola dell'Emilia, kjer bo 24. in 25. julija potekalo evropsko prvenstvo. Evropski prvak pa se bo med 8. in 10. oktobrom udeležil svetovnega prvenstva v Riminiju, kjer bo znano, kateri bo sladoled leta 2017.

Deli novico:

Najboljši |  06 .04. 2017 ob  18: 10
sladoled imajo v Koprskem Šparu in sicer točeni sladoled, ki je super! Včasih so imeli tudi čudovite sladoledne torte.
Poceni |  06 .04. 2017 ob  13: 26
Banjica v sparu.
Geza |  06 .04. 2017 ob  13: 12
Lizat sadove človeškega telesa ni greh.
satir |  06 .04. 2017 ob  12: 34
Samo ne govorit o Trstu... prosim... tudi če je dober sladolet ti ne tekne od ostale mestne umazanije, zapuščenosti, propadanja, pa od folka še posebej.... bljak mangiagatti.
R |  06 .04. 2017 ob  12: 00
Ude Valla trst to je to:)
Slastičarka |  06 .04. 2017 ob  11: 31
Je pa problem danes teh slaščičarn (večina), da strmijo k zaslužku. Delajo sladoled iz praškov (umetne arome, barvila, dodatku za zračnost, obstojnost,..). Vprašanje koliko kvalitete oz. dobre količine je v 1 kepici sladoleda.
ampak |  06 .04. 2017 ob  10: 25
...daleč najboljši sladoled sem jedla v Italiji, v Riminiju...drugače pa v Karameli v Piranu ali Portorožu.
Slastičarka |  06 .04. 2017 ob  09: 05
Najboljši sladoled mi je na tržnici Kp, sadni so njama.
satir |  06 .04. 2017 ob  08: 40
Sladoled z okusom sardele, kalamara, pidoča, pod skupnim nazivom ženski sladoledi... a ni vulgarna ta ideja!