TEDEN RESTAVRACIJ: Rezervacije so se že začele

Slovenija

Pomlad bo znova v znamenju kulinaričnih užitkov. Od 11. do 20. marca bo namreč po vsej Sloveniji potekal Teden restavracij, tokrat jih sodeluje 83. Potem ko so lani začeli z lokalnostjo sestavin in ustvarjalnostjo chefov, letos dodajajo še obliko. Prezentacija jedi na krožniku je namreč pomembna odlika vrhunske kulinarike, pravijo organizatorji.

"Ne jemo namreč samo z usti, temveč tudi z očmi," poudarjajo v družbi Vivi, ki organizira prireditev, in dodajajo: "Jedi v menijih Tedna restavracij tako ne bodo le dobre, temveč tudi lepe."

Restavracije, ki se ne morejo same povabiti k sodelovanju v Tednu restavracij, ampak so lahko le povabljene, bodo letos menije ponujale za 16 evrov - cena vključuje najmanj tri hode, ki morajo biti po pojasnilih selektorja Tedna restavracij kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja vrhunski.

"Ne sme se zgoditi, da bi Teden restavracij pomenil slabe sestavine in majhne porcije," je glavna Mencingerjeva zahteva sodelujočim chefom.

Promocija vrhunske slovenske kulinarike

Teden restavracij je akcija za promocijo vrhunske slovenske kulinarike, sodelujoče restavracije vključno z meniji in informacijo o rezervacijah so navedene na spletni strani www.tedenrestavracij.si. Restavracije so rezervacije začele sprejemati v ponedeljek.

Teden restavracij je bil v Sloveniji prvič organiziran leta 2012 v okviru mariborske Evropske prestolnice kulture, nato pa je leta 2013 akcija postala vseslovenska in tradicionalna. Akcija je organizirana dvakrat letno, spomladi in jeseni. Lani je svoje brbončice v Tednu restavracij razvajalo več kot 76.000 gostov.

Deli novico: